Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '06

 
Kategori
Futbol
 

İstanbulspor ve Saffet Sancaklı

İstanbulspor ve Saffet Sancaklı
 

Nihayet İstanbulspor satıldı. Saffet Sancaklı'nın da ortağı olduğu Marmara Sportif Faliyetleri A.Ş satın aldı. Türk futboluna hayırlı olsun, olsun da Saffet Sancaklı nında dediği gibi satış daha erken, hatta İstanbulspor 1. ligde iken satılmalıydı. Devlet ve federasyon bu burokratik engelleri bir türlü kaldıramadı. O zaman daha fazla ücrete satılıp belkide takım super ligde de kalacaktı. TMSF ve Devlet yapamadı, yapmadılar.Her geçen gün İstanbul Spor özellikle alt yapı olaraka kan kaybetti, şimdi bundan sonra inşallah İstanbulspor’a yakışan bir yönetim ve alt yapı ile istenilen hedeflere doğru yol alınır.

Çünkü İstanbulspor tarihi çok önemli olaylarla doludur. Çanakkale savaşlarında İstanbul Sporu kuran genç İstanbul lisesi öğrencileri gurup, gurup vatanın savunulması için canları pahasına cepheye koşmuşlar,(Fenerbahçeli futbolcularla) cephede her şehit verdiklerinde lisenin duvarlarını siyaha boyamışlar , İstanbul Sporun renklerindeki siyah böylelikle takımın renklerinden olmuş, sarı renkle birlilkte.Şanlı İstanbul spor çanakkale savaşlarındaki onurlu yerini almış. 70 li yıllarada Türk futboluna yetiştirdiği birçok futbolcuyla dikkati çekti , futbolcuların büyük kulüplere transferlerinde ise silahlar konuşmuştu. İstanbul spor yakın zamanda bütün ligleri bir bir çıkarak super lige kadar çıkmıştır, ordada UEFA kupasına katılmıştır.Kulüp TMSF yönetimine geçince aşağıya doğru düşüş kaçınılmaz oldu, alt yapıda sağlıklı çalışmalar yapılmadı.Yönetimden alt yapıya gereken önem kesinlikle verilmedi, sadece A takımı vegünü kurtarma yöntemleri uygulandı.

Şimdi artık İstanbul Boğaları için kenetlenme zamanı bundan sonra sağlam çalışmalarla başarıyı yakalayacak , eski başarılı günlerine dönmesi dileğiyle,

Mehmet Eren

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..