Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

İstavrit Balığı Tavası

İSTAVRİT BALIĞI TAVASI NASIL YAPILIR:

1 kilo istavrit alınır, bağırsaklarından ve kanından su altında iyice temizlenir.

Temizlenen balıklar suyundan arındırılmaları için bir tabaktaki havlu peçete içine yerleştirilirler.

Ardından galete unu ile iyice karıştırılarak balıkların unlanması sağlanır.

Diğer taraftan, Tava içerisine ayçiçek yağı 2 çay bardağı kadar ilave edilir ve ateşte kızgın hale getirilir.

Suyundan arındırılmış olan unlu istavritler, tek tek kızgın yağ içerisine hafifçe yerleştirilirler.

4 dakika kadar pişirilir ardından balıklar tahta maşa ile çevrilerek diğer taraflarınında pişmesi sağlanır.

Pişen istavritler, temiz bir tabak içerisine yerleştirilirler.

Yeşil kıvırcık ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar. Afiyet olsun.

Yemek bitince balıklı tabakları anında sıcak su altında akıtınız.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..