Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

İşte asıl Ergenekon!

Ergenekon davası iddianamesinin gizli bilgileri arasında bulunan “Ergenekon Şeması”, dava açıldığından bu yana bu dava ile ilgili olarak gündeme gelen delillerin en önemlisi olma özelliğiyle akıllarda kaldı.

Ancak şema, gizli olması nedeniyle kamuoyuna açıklanmamasına rağmen zaman zaman çeşitli basın-yayın organlarında gündeme geldi. Son dönemde ise sürmekte olan davanın bir duruşmasında Ergenekon sanığı Veli Küçük tarafından, biraz da kinayeli bir şekilde gündeme getirildi.

Veli Küçük Şema’da, “Kendisinin Ergenekon Şemasında ‘köprü’ eleman olarak gösterildiğini, üstündeki 5 isim ve altındaki 23 ismin davada ‘tanık ‘olarak dinlenmesi gerektiğini ifade etti. Eğer bu şema doğruysa, şemada yer alan isimlerin, Veli Küçük’ün ifade ettiği gibi tanık olarak değil, ‘sanık’ olarak dinlenmesi ve yargılanması gerekir.

Kimler yok ki bu isimler arasında?

Sıkı durun!

Küçük'ün üzerindeki 5 isim şöyle; Emekli orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Teoman Koman, Rasim Betir, emekli Tümgeneral Osman Özbek. Küçük’ün üstünde bulunan 5 isim arasında yer alan emekli orgenerallerden ikisinin eski genelkurmay başkanı, birinin jandarma genel komutanı, birinin de eski MİT müsteşarı olması çok önemli bir durum.

Küçük'ün altındaki 23 isim ise çok daha şaşırtıcı ve ilginç.

Gazeteciler, iş adamları, siyasetçiler…

Liste şöyle; “Bekir Coşkun, Enis Berberoğlu, Arslan Bulut, Hüseyin Gülerce, Ertuğrul Özkök, Ethem Sancak, Rahmi Koç, Jefi Kamhi, Hayyam Garipoğlu, Kamuran Çörtük, Şevket Sabancı, Mehmet Ali Ilıcak, Adnan Polat, Cumhur Ersümer, Tansu Çiller, Meral Akşener, Mehmet Ağar, Koray Aydın, Tunca Toskay, Ali Müfit Gürtuna, Nazif Okumuş, Deniz Baykal, H.Fehmi Güneş.”

Şimdi de listeyi incelemeye başlayalım.

Listede, Ethem Sancak, Rahmi Koç, Jefi Kamhi, Hayyam Garipoğlu, Kamuran Çörtük, Şevket Sabancı, Mehmet Ali Ilıcak, Adnan Polat gibi önemli işadamları var.

Basınımızın her renginden gazeteciler var.

Hürriyet, Yaniçağ, Cumhuriyet ve Zaman gazetelerinde köşe yazan değerli yazarlar var.

Bekir Coşkun, Enis Berberoğlu, Arslan Bulut, Hüseyin Gülerce, Ertuğrul Özkök gibi.

En önemlisi de CHP, DYP, ANAP, MHP, RP ve FP gibi partilerde siyaset yapmış, bu partilerin en üst noktasına kadar yükselmiş, Bakanlık ve hatta Başbakanlık da yapmış siyasetçiler var.

İnsan düşünmeden edemiyor!

Bu kadar farklı siyasi düşünceye sahip insan nasıl bir araya geliyor?

Muhafazakârı, ulusalcısı, milliyetçisi, dindarı ve liberaliyle bu kadar farklı insanı aynı “şema”da buluşturan ne?

Tuhaf olan bir başka şey de, bu şema yayınlandıktan sonra “bir kısım medya”da hiç gündeme gelmedi. Özellikle Ergenekon soruşturmalarının sıkı takipçisi Zaman Gazetesi hiç haber yapmadı. Zaman Gazetesinin bu konuda haber yapmamasının nedeni acaba Hüseyin Gülerce’nin bu şemada yer alması olabilir mi?

Ergenekon davalarının son dönemde gündemin geri sıralarına düşmesi acaba bu şemanın ortaya çıkması nedeniyle mi?

Ergenekon davalarında yargılanması gerekenlerin, şu anda yargılananların bir kısmı ile birlikte, asıl bu şemada olanlar olması nedeniyle mi ortalık sus-pus oldu?

Bu şema süren Ergenekon davalarında neden gündeme alınmıyor?

Yoksa bu şema, muhafazakârı, ulusalcısı, dindarı, milliyetçisi ve liberaliyle halkın tepesine çöreklenen “Muktedirlerin” temsilcilerini barındırdığı için mi önemsenmiyor?

Kim bilir?

 
Toplam blog
: 223
: 700
Kayıt tarihi
: 04.01.08
 
 

Gaziantep' te öğretmen olarak görev yapmaktayım. Son olarak Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ..