Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

İşte Başbakan için alınan süper uçak!

İşte Başbakan için alınan süper uçak!
 

İşte Başbakan için alınan süper uçak!

İkibuçuk yıl evvel sipariş edilen uçak nihayet teslim ediliyor. Airbus A330 Presidential önümüzdeki ay teslim ediliyor. Uçağın fiyatı ise dudak uçuklatıyor. Bu ülke insanının dudakları zaten hep uçuk içinde. Bize ekmeği israf etmeyelim diye tavsiyede bulunanlar uçak üstüne uçak alabiliyorlar.

Liste satış fiyatı 200 milyon dolar olan bu uçaklar, VIP dizaynı ile birlikte 300 milyon dolara kadar çıkıyor. THY'nin Airbus ile olan özel anlaşmaları sayesinde ve vergi muafiyeti ile bu maliyetin Türkiye için 120 milyon dolar olacağı söyleniyor..
Başbakan'a yeni alınan uçağa Fatih Sultan Mehmet'e saygı için "Fatih" ismi verilecek. 2 motorlu A330 uçağı yakıt ikmali yapmadan 11 bin kilometre havada kalabiliyor. Diğer bir deyişle; Türkiye'den Amerika'ya durmadan uçabiliyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ısmarlanan ve "Devlet başkanlarının tercih ettiği uçak" diye bilinen Airbus A330 Presidential gelecek ay teslim ediliyor.

Fatih Sultan Mehmet deyince aklımıza geldi. Fatihin kurduğu tersaneyi kapatanlar adını uçağa yazacaklarmış. Demek saygı böyle oluyor.

Başbakanlık için ANA uçağı yetersiz bulunduğundan 2.5 yıl önce bu jet sipariş edilmişti. Başbakan'ın kullanımına tahsis edilecek uçağın bakım ve işletme hizmetlerini Türk Hava Yolları verecek.

Uçağın iç düzeni Başbakan Erdoğan'ın önerisi ve istekleri doğrultusunda özel olarak dizayn edildi.

Uçakta geniş bir oturma bölümünün yanı sıra Başbakan için çalışma ve yatak odası da bulunuyor. Airbus 330 ların VİP Presidential tipleri en çok 50 koltuklu olarak yapılıyor. Ancak Erdoğan için alınan bu uçak kalabalık heyetler düşünülerek 90 kişilik olarak tasarlandı.

Kablosuz internet ağı bulunan uçak aynı zamanda kendi savunma sistemine sahip. Herhangi bir saldırıya karşı uçağa füzesavar monte edildi.

Buradan kalktığında hiç durmadan ABD ye gidebilen, hem de füzesavar sistemli bir uçak. Ne amaçlı anlayamadık.

İzmir 2013-02-08

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..