Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '12

 
Kategori
Bayramlar
 

İşte Beykoz Kurban Kent’in 1 tonluk pehlivanı

İşte Beykoz Kurban Kent’in 1 tonluk pehlivanı
 

Yarışmayı 1 tonluk kurbanlık Ilgaz kazandı


Beykoz Belediyesi Çavuşbaşı’nda kurmuş olduğu Kurban Kent ile İstanbul’un ilgisini çekmeyi başarırken, daha önce Anadolu’nun çeşitli kentlerinde düzenlenen “En İyi Kurbanlık Hayvan Yarışması”yla da İstanbul’da bir ilki gerçekleştirdi.

5500 büyük baş hayvanın satışa sunulduğu Kurban Kent’te ki, yarışmaya girmeye ancak 9 hayvan hak kazanabildi. Yarışmanın 1.liğini ise Satılmış Sepetçi’nin sahibi olduğu 1 tonluk Ilgaz isimli hayvan kazandı.

Yarışmaya giren Kurbanlıkların; anatomik yapısı, dış görünümü ve besi durumu dereceye girmelerinde etken olurken, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç’ın Başkanlığını yaptığı jüri heyeti ise; Taner Akçam, Gökhan Uzun, Mahmut Güzel, İbrahim Özdemir, Engin Yıldız ve Turgut Özdemir’den oluştu.

Zaman zaman huysuzluk yaparak izleyenlere korkulu anlar yaşatan yarışmacı hayvanlar tek tek jüri önüne çıkartılarak, değerlenmeler yapıldı.

Değerlendirme sonucunda birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek Cumhuriyet altını verildi. Dereceye giren 1 tonluk hayvan sahibine hediyesini Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek verirken, 2. olan hayvanın sahibi Hüseyin Ay’ın hediyesini AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer verdi. Yarışmada 3. olan hayvan sahibi Ramazan Olgun’da hediyesini jüri heyetinde yer alan İlçe Tarım Müdürü İbrahim Özdemir’in elinden aldı.

Ödüllerin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Böylesine güzel bir mekânda Kurban Bayramı’nın öncesinde düzenlenen yarışmanın bir şölen şeklinde geçmesi son derece memnuniyet vericidir. Dereceye giren kurbanlıkların yetiştiricileri olan sahiplerini kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, kurban pazarına gelerek, yarışmayı izleme şansı yakalayan yüzlerce vatandaşa yarışma sonunda, etli pilav ayran ve tatlı dağıtırken, ulusal basının programa yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Kurban Kent’te yapılan yarışmaya şu isimler katıldı:

1.Bayburt Yöresinden Murat: Sahibi Lokman Memiş

2.Poyraz: Sahibi Murat Yılmaz

3.Bayburt Yöresinden Şahin: Sahibi Hanefi Sarıhan

4.Cumali: Sahibi Recep Yıldırım

5. Tokat yöresinden Şükrü: Sahibi Hüseyin Ay

6.Polat Alemdar: Sahibi İsmet Yıldız

7.Ilgaz: Sahibi Satılmış Sepetçi

8.Van Canavarı: Sahibi Necri Yeşilçınar

9.Cüneyt: Sahibi Ramazan Olgun

Dereceye giren hayvanlar ise şunlar oldu:

1.Ilgaz: Sahibi Satılmış Sepetçi

2.Şükrü: Sahibi Hüseyin Ay

3.Cüneyt: Sahibi Ramazan Olgun

 

www.dostbeykoz.com.tr

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..