Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

İşte bir İzmirli'nin Diyanet Başkanı Görmez'e açıklaması!..

İşte bir İzmirli'nin Diyanet Başkanı Görmez'e açıklaması!..
 

İşte bir İzmirli’nin Diyanet Başkanı Görmez’e açıklaması!..

Diyanet İşleri Başkanı MehmetGörmez, İzmir Müftülüğü’ne atanan Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun göreve başlaması nedeniyle önceki gün Diyanet’e bağlı din görevlileriyle buluştu.

Görmez’in “İzmir’in farklı bir dindarlığı var. İzmir’in bu dindarlığının biraz irfan geleneğine ihtiyacı var. Bir tasavvuf profesörünün irfan geleneğinden gelmiş, onu hayatında özümsemiş bir arkadaşımızın İzmir’e atanması tesadüf değildir.” sözleri İzmirliler tarafından haklı olarak ‘sosyal tepki’ ile karşılanmıştır.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ‘İzmirlilerin dindarlığının irfan geleneğine ihtiyaç olduğunu’ belirtmesi ‘önyargılı’ ve ‘niyet okuyuculu’ bir saptamadır.

Bu saptama, Mehmet Görmez’in ‘İzmirlilerin dindarlığı’ konusunda ‘maksadını aşan’ ve ‘sübjektif,’ bir yaklaşımı ile ‘bilimsellikten yoksun’  ‘üstünkörü’  yapılmış açıklamalarıdır.

Sade bir İzmirli ‘Müslüman’ olarak; İzmirli’yi diğerlerinden ayırt eden  ‘İzmirlinin farkındalığı’ ve ‘etkin kişiliği’ Başkan Görmez tarafından derinliğine bir araştırma yapılmadığı için ‘doğru’ ve ‘objektif’ algılanamamaktadır.

’Allah kullarının’ ‘bilim’ ve ‘irfan’ sahibi olmasını ister. Her ayetinde bunu kullarına duyurur.

İzmirlilerin ‘irfan geleneği’ ile donanmış bir toplum olması; onların her konuda olduğu gibi ‘İslam Dini’ hakkında öğrendiklerini de ‘bilimsel kaynaklardan,’ ‘e-ortamda arama motorlarından’ ‘din adamlarından’ öğrenmişlerdir.

İzmirlilerin ‘irfan geleneği’  ‘oku' sözcüğü ile başlayan ‘bilim irfan’ yönergesi yine ‘Allah’ın kulları için belirlemiş olduğu yöndür.

Özetlersek; İslam dininde ’hurafe’ ve ‘kulaktan dolma bilgilere’  itibar etmeyen İzmirlilerin yönergesi ‘irfan geleneğidir.’

Biz İzmirliler için,

  • İslam dini akıl dinidir,
  • İslam dini bilim dinidir,
  • İslam dini irfan dinidir,
  • İslam daima okumayı ve öğrenmeyi emretmiş,
  • Bilgi öğrenmenin her Müslüman için farz olduğunu bildirmiştir.

İşte Başkan Mehmet Görmez’in ;”İzmir ihmal edildiği için İzmir’in bu dindarlığının biraz irfan geleneğine ihtiyaç vardır.” sözleri gerçeği yansıtmamaktadır

28.03.2013, İzmir

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..