Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '15

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

İşte bizim asıl sorunumuz!

İşte bizim asıl sorunumuz!
 

internetten alınmıştır


Seçim bitti... Millet kararını verdi... Bir kere daha bu milletin "derin irfanı" aydın cehaletini sürüyüp ülkesini nice badirelere düşmekten kurtardı... Muhalefete, 7Hazarinda verdiği "izni" de onların beceriksizliğini görünce geri aldı.

Bu milletin derin irfanını anlatan çok tarihi örnek vardır... Ne zaman bu ülke "aydın" eliyle uçurumun kenarına getirilse, Millet bir şekilde çekip almıştır ülkesini.

Ömer Seyfeddin'in dediği gibi, bu millet alim değildir belki ama "arif"tir. Yüzyılların tecrübelerinden süzülüp gelen bu irfan, nice "alim"in ilminden çok üstündür.

Evet, bir seçim daha bitti ve millet iradesini tereddütsüz ortaya koydu... Bence bundan sonra yeni seçime kadar siyaset defterleri kapatılmalı ve herkes işine gücüne bakmalı.

Ama, bu halkımız için söz konusu olsa bile, geçimini siyasi ajitasyonlardan sağlayan medya "aydın"ları için söz konusu olamaz... Çünkü olar halkın huzurunu istemez, fitne alır fitne satarlar...

Yani, Millet bir kere daha mevcut iktidara güçlü bir destek vererek mevzuyu dört yıllığına kapatmıştır ama "iç savaş" meraklısı çok bilmiş "aydın" gazeticiler için bu mevzu hiç kapanmayacak.

Bunlar da öylesine bir nobranlık vardır ki, bir gün bile kendilerinde hata aramaz, kendini sorgulamaz, bir defa bile aynaya bakmazlar. Daima millet suçludur...

Esasen, bu ülkenin derin irfanından nasiplenmeyen ecnebi kafalı "aydın"ları kendince bir özgüvenle halka tepeden bakar, milleti "aptal" yerine koyarak kendi "ahmaklığını" kapatacağını zanneder.

Böyle zamanlarda çok kullanılan Sözcükler vardır: Beyin, aptal,koyun... Vesaire...

Millet, beyinsizdir, aptaldır, koyundur... Çünkü bu "beyinsiz" in sürdüğü yere gitmemiştir; onların göremediği uçurumu görmüşür.

İşte, her zaman söylediğimiz gibi, bu ülkenin temel problemi bu "aydın" cahillerdir. O kadar cahildirler ki, cahilliklerinin farkında olmazlar; hatta kendilerini alim sanırlar.

Yıl 2015 olmuşken, Cumhuriyetimiz 92.yaşını kutlamışken, Demokrasi tecrübemiz Avrupa ortalamasına yaklaşmışken hala bu "tip"lerin "trip"lerinin müşteri bulması asıl sorunumuzdur.

Okuruna, oy kullanmaya giderken beynini yanına almayı unutma, diyen gazeteye para verip alan bunca insana ne demeli?...

Şimdi biz de Aziz Nesin'in o çok kullanılan "özdeyişine" mi gönderme yapalım... Hayır, hayır artık bu ülkede, insana insanca yaklaşmayı, farklı fikirlere saygı duymayı öğrenmeliyiz.

Kimse aptal değil, kimse koyun değil, kimse beynini evin dolabında saklamıyor... Asıl, ahmaklık insanımıza böyle hakaretleri reva görenlerdedir.

1 Kasım seçimleri Milletimiz, Memleketimiz ve bizden imdad bekleyen tüm mazlumlar için hayırlara vesile olsun, inşallah!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..