Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '06

 
Kategori
Futbol
 

İşte bu Almanya nın zaferi ve fıstıklı baklava

İşte bu Almanya nın zaferi ve fıstıklı baklava
 

Dünya Kupasında ilk önce Almanya gizli favorisi demiştik, daha sonra en önemli favorilerden olduğunu söyledik.Dün de oynanan Arjantin maçında da gördükki Almanya çalışmalarının semeresini birbir toplayarakve maçı penaltılarla kazanarak ilk dört takım arasına kaldı. Ben de Almanya için ilk dörde kalırsa 1 kg. fıstıklı baklava iddiasını kazanmış oldum.Şimdi bugün afiyetle yiyeceğiz. Gerçi futbol bu belli olmaz ,dün Arjantin 1-0 önde iken kaçırdığı golü atsa ben fıstıklı baklavayı ,Almanya'da maçı kaybedip evinde seyirci konumuna düşecekti.Ama sezarın hakkı sezara, Almanya çalışmalarının semeresini aldı, penaltılara maçın kalacağını düşünerek seçilen penaltıcılar ve kaleci Lehmann farkı maça damgasını vurdu. Arjantin de ise kalecinin sakatlanması ibreleri değiştirdi , maçta Arjantin daha ağır bastı ayağa paslar ve girdikleri gol pozisyonları daha fazlaydı Almanya ya göre.

Şimdi önlerinde çok önemli bir İtalya maçı kaldı.Ama bu maç belkide Almanya nın en zor maçı olacak Almanya Arjantin maçından daha iyi oynamak zorunda.Çünkü İtalya daha tecrübeli ve kalede Buffon faktörü, kaleci Lehmann ile maçın kader adamları olacağını tahmin ediyorum.Tabiki Alman ve İtalyan forvetlerde biribiriyle kıyasıya bir kapışma içinde olacak.

Milli takımımızın bu turnuvada olmamasından dolayı gurbetçilerimizin de Almanya yı desteklemesi evsahibi açısından ilginç notlardan birisi olarak göze çarpıyor.Almanya nın bir çok kentinde Arjantin maçından sonra ellerinde Türk ve Alman bayrağı taşıyarak zafer turu atan gurbetçilerimizi gördük.Bu da Almanya yı bizim açımızdan gönüllerin şampiyonu ve turnuvanın en büyük favorisi gösteren etkenlerden bir tanesidir.

Bizim temennimiz her zaman ,her yerde futbolun kazanması, maçların görsel bir şeklinde seyirciye zevk vermesi.

Futbol hayatımızın vazgeçilmezlerinden, bizdede bunun bu şekilde olması için yeni sezon hazırlıklarının başladığı bu dönemde, tüm takımlarımıza (super lig. 2.lig A.B. 3.lig ve tüm amatör takımları) canı gönülden başarılar diliyoruz..

Yukarıda iddiayı kazandığım kişiyi merak ediyorsanız zamanında futbol oynamış P.İlhan ağbimdir.Afiyet olsun..

Mehmet Eren

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..