Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İşte Bush’un Türkiye’yi lâyık gördüğü demokrasi topluluğu!

İşte Bush’un Türkiye’yi lâyık gördüğü demokrasi topluluğu!
 

Bugün gazetelerde bir haber yer aldı. ABD Başkanı çoğu demokrasiye yeni adım atan 20 ülkenin liderlerini davet ettiği “ Demokrasi Ortakları Yuvarlak Masa Toplantısı”na Başbakan Erdoğan’ı da davet etmiş.

Ne yazık ki başbakan da bu toplantıya katılmış veAKP'nin başarısıyla sonuçlanan 22 Temmuz seçimlerinin, "Türkiye'de demokrasinin gelişimi ve demokratik olgunluk konusunda sağlanan ilerlemeyi, demokratik ve ekonomik istikrarın nasıl tesis edilmiş olduğunu gösterdiğini"söylemiş!..

Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan toplantıya ait resimde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın fotoğrafını görünce içim bir kez daha acıdı!

Gururum incindi!..

Onurum ayaklar altına alındı!..

Utandım!..

Sıkıldım!..

Tarihimden, şehitlerimden, Mustafa Kemal Atatürk’ten utandım!..

Bence bu olay Türk askerinin başına çuval geçirilmesinden sonra yaşanan en onur kırıcı hadisedir.

ABD Başkanı Busht’un Türkiye’yi lâyık gördüğü topluluk Avrupa Birliği (AB) değildir. Kısaca Bush tüm dünya ülkelerine şöyle bir mesaj vermiştir:

“Türkiye bir Ilımlı İslâm (!)ülkesidir. Hal böyle olunca da tam olarak demokrasiye geçememiştir(!) Şimdi bizim sunduğumuz Ilımlı İslam modeli sayesinde, AKP iktidarının da katkılarıyla, demokrasiye geçiş adımlarını atmaktadır(!) Bu nedenle de ;

Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Gürcistan, Honduras, Irak, Litvanya, Filistin, Tanzanya, Zambiya, Botswana, Mauritus, Afganistan, Çek Cumhuriyeti, Arnavutluk ve Letonya'nın bulunduğu (Irak ‘da var ama lideri gelmemiş) demokrasiye adım atma başarısını(!) göstermiş bu ülkelerin arasında olmaya lâyıktır!..

Öyle ya; Atatürk’ün kurduğu 85 yıllık Türkiye Cumhuriyeti ‘nin, geriye doğru gidersek 5000 yıllık bir tarihe sahip, sayısız devletler kurma başarısını göstermiş Türk Milleti’nin AB masasında ne işi var?

***

Adı geçen ülkelere bir göz attığımızda; Bu ülkelerin birinci ortak özelliklerinin birkaç istisna hariç, yoksulluk ve açlık olduğunu görüyoruz. İkinci ortak özellikleri ise çoğunun geçmişte İngiliz ve Sovyet sömürgeleri olmaları. Yani sömürge olmaya alışık ülkeler.

Bush’un kanatları altındaki Afrika ülkelerine gelince: Bu ülkeler yoksulluk sınırının da altında olmalarına rağmen yer altı zenginliklerine sahip ülkeler. Örnek: Tanzanya’da elmas, altın, maden tuzu, kalay ve mika, Zambiya’da bakır madenleri, Botswana’da elmas var. Botswana dünyanın en fazla elmas üreten ülkesi.

Eski Sovyet Cumhuriyeti’nden ayrılan ülkelerden olan Letonya ise Rusya ile sınır komşusu. Bulgaristan Romanya, Slovenya, Slovakya, Estonya, ve Litvanya’nın Nato üyeliği nedeniyle de ABD Rusya sınırına dayanmış durumda.

Afganistan, Filistin ve Irak’a gelince. Üçü de ABD’ nin işgali altında. ABD Büyük Ortadoğu Projesi’nin ilk uygulamasını 11 Eylül bahanesiyle Afganistan’ı işgal ederek başlattı. Irak’ı işgal etmesinin en önemli nedeni ise Irak petrolleri. Filistin’i işgal nedeni ise herkesin malûmu: İsrail’e toprak kazandırmak.

Ayrıca ABD başkanının “ Demokrasi Ortakları Yuvarlak Masa Toplantısı” nda yer alan ülkeler aynı zamanda da ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi, resmi adıyla Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Girişimi’nin birer parçası olan ülkeler. Bize göre ise ABD’ nin siyasi emperyalizm projesi.

ABD başkanı Bush Türkiye’yi bu masa etrafına dâhil ederek hâkimiyetini vurgulamış ve yerimizi işaret etmiştir. “Sizin yeriniz burası, AB değil” demiştir.

Umarız bizi yönetenler bu gerçeği anlarlar ama hiç sanmıyoruz. Çünkü Türk heyetindeki yetkililer; pembe gözlüklerini takarak; “Bizi bu toplantıya ‘demokraside örnek ülke sıfatıyla (!)’ çağırdılar” açıklamasında bulunmuşlardır.

***

Şimdi soruyorlar; Türkiye bu masada olmalı mıydı?

5000 Yıllık Türk tarihini düşünün,

Emperyalizme ilk tekmeyi Kurtuluş Savaşı Zaferi ile atan Mustafa Kemal Atatürk’ü düşünün,

600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu’nu düşünün,

Toprağın altında binlerce kefensiz yatanı düşünün,

Her gün sıra sıra dizilen Memedin tabutlarını düşünün,

Türkiye’nin her gün gittikçe artan çağdışı sosyal görünümünü düşünün,

Dış ticaret açığını, dış borçlarını, İMF, Dünya Bankası’nı düşünün,

Bizi kimlerin yönettiğini düşünün ve…

Ona göre cevabını verin…

Sizce olmalı mıydı?

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..