Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

İşte çözüm;

İşte çözüm;
 

Merhaba değerli okurlar,  

Ülkemizin gündemi bir türlü durulmuyor........ 

Bilindiği üzere şimdilerde gündemin ağırlığını, içeride olmalarına rağmen Mlletvekli seçilmiş kişilerin durumu oluşturuyor...... 

Evet, onbinlerce insanın oyunu almış, haklarında devam eden ancak kesinleşmiş cezaları bulunmayan kişiler için çözüm basit..... 

Yani çözüm, binlerce tutuklunun yanında, özellikle 9 da 8'i için ....... 

Yani Sayın Hatip DİCLE hariç...... 

Bilindiği üzere, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde hüküm giymiş suçluların takibinde kullanılan " ELEKTRONİK KELEPÇE " sisteminin, Türkiye'de de hayata geçirilmesi planlanıyordu... 

Denetimli serbestlik kapsamında, 2 yıl ve altındaki bütün hapis cezalarında uygulanması düşünülen sistem sayesinde, kapasitesinin üzerinde tutuklu bulunan cezaevlerindeki yoğunluğun önüne geçilecekdi. 

Elektronik izleme sisteminin kime uygulanacağına ise mahkemeler karar verecekdi. 

Bu yöntemle toplumun ve mağdurların korunmasının amaçlandığını söyleyen eski Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Sayın Nizamettin Kalaman, kontrolsüz olarak cezaevlerinden tahliye edilen kişilerin de bu yöntemle kontrol altına alınacağını ifade etmişdi. 

Elektronik izleme için kullanılan cihazlardan ilkinde mahkumlar GPS/GPRS tabanlı bir üniteyle takip ediliyor. 

Bağımsız izleme ünitesi, GPS'ten aldığı sinyallerle yer belirlemesi yapıp, bunu GSM şebekesi üzerinden yer bilgisini izleme merkezine iletiyor. 

Başka bir cihaz türünde hem GPS aracılığıyla kişinin yeri belirlenebiliyor hem de cihazın izlenen kişi üzerinde olup olmadığı tespit ediliyor. 

Diğer cihaz ise ev hapsindeki kişiler üzerinde kullanılıyor. Normal telefon hatları üzerinden merkeze bağlı sistem aracılığıyla, kişinin evinde olup olmadığını tespit ediyor. 

İşte Size ballı ve de kaymaklı bir çözüm.......)))) 

2 yıl ve altındaki cezalar için uygulanması düşünülen bu yöntemle daha fazla gecikmeden, Milletvekili seçilmiş kişileri de ekleyip hayata geçirin, sorun çözülsün, herkes işine baksın... 

Ne şiş yansın, ne kebap... 

Artık buna da, ne AKP'nin ne BDP'nin ve ne de CHP'nin itiraz edecek halleri yok ya... 

AKP'de diyorum... 

Çünkü olasıdır ki, bir yandaşda söz konusu kelepçelerin ithalini sağlayarak dolar milyonerleri kapsamında yerini alacaktır.....)))  

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..