Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '10

 
Kategori
Haber
 

İşte Demokratik Türkiye

İşte Demokratik Türkiye
 

Hanefi Avcı gözaltında, Erdoğan yazısını yırtana 3 yıl


Milliyet internet sitesinden öğrendiğim 2 haber;

1- Hanefi Avcı gözaltında

2- Erdoğan yazısını yırtana 3 yıl

Evet arkadaşlar; İşte karşınızda tam demokratikleşme yolundaki Türkiye'den 2 örnek. Hani referandum sonrasında toplumsal barış olacaktı, ifade özgürlüğü yaşanacaktı, demokrasi her alana yayılacaktı ya, işte başladı yayılmaya.

Birinci olayı bekliyordum ve Hanefi Avcı'nın, cemaate dokunması sonucu ne zaman alınacağını merak ediyordum aslında. Hemen bir örgüte mensup oldu ve hooop gözaltına alındı. Onun gibilere de ders verildi yani. Avcı kitabında ki iddaalarının belgeli olduğunu ve 30 Eylül'de yeni bilgiler aktaracağını ifade etmişti. Buna karşın Avcı'dan hiçbir savcı iddaalarının belgelerini talep edip, iddaaların gerçekleğini soruşturmadı. Aslında ortada soruşturulması gereken çok ciddi idaalar varken, bunun yerine Avcı bizzat "Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Avcı bir iddaa ile gözaltına alınırken, benim ülkemde açık ve net biçimde PKK'yı ve Öcalan'ı öven, siyasallaştırarak meşruiyet kazandıran, propagandasına yapan hiç kimseye ise dokunulmuyor. Neden? Çünkü demokrasi ve ifade özgürlüğü var. Peki bu demokrasi sadece PKK'ya mı işliyor?

2.olayda vahim. Şehit cenazesinde bir genç, cenaze ortamının da ruhaniyetiyle Başbakan Erdoğan'a ait çelenkteki ismi yırtıyor. Teknik takip ile genç yakalanıyor ve hakkında Devlet görevlisine hakaretten dava açılıyor ve 3 yıl hapsi isteniyor.

Refernadum sonrasında, demokrasi ve ifade özgürlüğü adına hemen hergün TV'lerde boy gösteren sözüm ona aydınlar, Mustafa Kemal Atatürk'ü faşizm ile suçlarken, "tamam kurtuluş savaşında iyiydi ama sonrasında devrimleri yanlıştı" diyerek Atatürk'ü din ve dindar düşmanı ilan ederken, ülkenin ulusal yapısını, federal sistemle değiştirmek gerektiğini söylerken, bu kişiler Devlet büyüğüne, hemde Atatürk'e hakaretten suçlanmıyorlar, fakat Başbakan'ın isminin yazılı olduğu kağıdı yırtan genç suçlanıyor. Bu aydınlar Atatürk'e her fırsatta hakaret ederken ifade özgürlükleri varda, isim yırtan gencin ifade özgürlüğü yok mu?

Bu iki olaydan da anlaşıldığı gibi, ülkemizden gerçekten de dünya üzerinde görülmemiş bir demokrasiye kavuşacak sanırım.

Yandaş ve işbirlikçi olanlara tam demokrasi, olmayanlar içeri...

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..