Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '14

 
Kategori
TV Programları
 

İşte dizi rehberi! Bitenler - bitecekler - başlayacaklar!

İşte dizi rehberi! Bitenler - bitecekler - başlayacaklar!
 

Yıl değişti..

Aylar geçiyor..

Günler hızla ilerliyor..

Ve her gün ardı ardına bir çok dizi başlıyor.. Bir o kadarı da bitiyor..

Bende sizlere bu dizileri kısmen derlemek istiyorum..

2014 yılında hangi diziler bitti ?

1-LALE DEVRİ-FOX : Geçtiğimiz cumartesi ekrana veda eden Lale Devri ; mutlu sonla bitti..

2-SANA BİR SIR VERECEĞİM-FOX : O da yakın zamanda ekrana veda edenlerden..Hiç haketmedi..Yazık oldu..

3-FİRUZE-SHOW TV : Aysel Gürel'in meşhur eseri Firuze şarkısından esinlenerek,büyük ümitlerle başlayan dizi çift haneli bölüm sayısını göremeden gitti..Tarihe karıştı..

4-BEN DE ÖZLEDİM-STAR : Leyla İle Mecnuncuların yeni fenomeni olacakken ; reyting canavarına kurban giden dizilerden oldu..13.bölümde sonu geldi..

5-GURBETTE AŞK-TRT1 : Bir Yastıkta dizisinin devamı olarak çekilen ama bir türlü izlenmeyen dizi geçtiğimiz salı final yaptı..

6-BABAM SINIFTA KALDI-FOX : Yazın en sevilen dizilerden olan Babam Sınıfta Kaldı kanalın garip uygulamalarına denk gelip,bir de izlenmeyince vedası kaçınılmaz oldu..

7-VİCDAN-KANAL D : Kanal D'nin başarısız bir kanal politikasıyla ''tahammül etmediği'' Ahu Türkpençe'li Timuçin Esen'li güzelim dizi erkenden,sessiz sedasız bir biçimde ekrana veda etti..

8-ALTINDAĞLI-SHOW TV : The Sopranos uyarlaması diye başlayan Altındağlı ; fiyaskoyla sonuçlandı..2 bölümde rafa kalktı..

9-BİR AŞK HİKAYESİ-FOX : Kore uyarlaması olan Bir Aşk Hikayesi hakkında bir kere final kararı verilmişti..Geri dönüldü..Sonra yine final kararı alındı..Sonu uyarlanan diziye uygun olarak kötü bitti..Yazık oldu..

10-KAYIP-KANAL D : Gayet iddialı başlamasına rağmen ; devamlı günüyle ya da saatiyle oynanan dizinin finali de hızlı oldu..

11-TATAR RAMAZAN-ATV : İlk sezonuyla iyi bir izlenim yaratan dizi ; 2.sezonuyla tepe taklak olmuştu..Günü de değişen dizi sessiz sedasız bitti gitti..

12-İNADINA YAŞAMAK-KANAL D : Sanem Çelik'in ekrana dönüş projesi deyim yerindeyse ''elde patladı'' ..Kanal tahammül etmedi ; 4-5 bölümde bitiverdi..

13.BEN ONU ÇOK SEVDİM-ATV : Yakın tarihimizin önemli olaylarından birini anlatan dizi ; beklediği ilgiyi görmedi.. Erken erken bitti..

14-ESKİ HİKAYE-TRT1 : Buğra Gülsoy ve Funda Eryiğit'in başrolünde olduğu ve gayet iyi bir konuya sahip olan dizi bu çarşamba reytinge kurban gitti..17.bölümüyle final yaptı..

15-SAKLI KALAN-SHOW TV : Show TV'nin 1 bölümle yayından kaldırarak tarihe geçtiği dizisi..Çok iyi bir görüntüye ve çekim kalitesine sahip olan dizi revizyon bahanesiyle ortalıktan kalktı..Gidiş o gidiş..

 

Peki hangi ilerleyen günlerde hangi diziler bitecek ?

1-CESUR HEMŞİRE-ATV : Dizinin ekibi iyi..Çekeni iyi..Ama konu zayıf ; izleyen az.. Bu yüzdendir ki ; yarın akşamki bölümüyle ekrana veda edecek..

2-ASAYİŞ BERKKEMAL-FOX : Flash TV'de dahi yayınlanmayacak amatörlükte olan ; FOX gibi kanala hiç yakışmayan yapım 6.bölümüyle bu pazartesi final yapıyor..

3-MERHAMET-KANAL D : İlk sezonunda iyi olan,sonradan düşüş olsa da kalitesini koruyan Merhamet tamamen planlarına uygun bir şekilde ( reyting kaygısı olmadan ) 12 Mart Çarşamba gecesi final yapacak..

4-DİLA HANIM-SHOW TV : Sezon ortasında bitecekken,finali sezon sonuna bırakılan yapım ; gelir gider dengesizliği yüzünden apar topar final kararı aldı..7 Mart cuma gecesi final yapacak..

5-BENİM HALA UMUDUM VAR-FOX : Yaz aylarında Star'da başlayan ve yaz aylarının en çok izlenenlerinden olan yapım bir anda Fox'a transfer olmuştu..Ancak isteneni veremeyince final kaçınılmaz oldu..Dizinin finali 25 Şubat'ta..

6-İNTİKAM-KANAL D : Beren Saat'li İntikam da final vakti gelenlerden.. Dizinin bir türlü istenen reytingi alamaması ve yapımında artık iyice yıpranması final kararını getirdi..Dizinin büyük finali 27 Şubat'ta..

7-PİS YEDİLİ-SHOW : Show TV'nin iyice oyuncak ettiği gençlik dizisi Pis Yedili'nin ekibi final kararı aldı.. Bu sezon sonu final kaçınılmaz..

8-MUHTEŞEM YÜZYIL-STAR : Bu sezonun son olduğu belliydi..Çarşamba günkü Şehzade Mustafa vedası hikayenin iyice sonuna geldiğinin göstergesi.. Sezon sonu büyük final..

9-UMUTSUZ EV KADINLARI-FOX : Kanal D'deki iddialı günlerinin aksine, FOX'taki hali gayet sessiz ve kısıtlı olan Umutsuz Ev Kadınları da son sezonunu geçiriyor..Tadında bırakmak şart..

10-GÖNÜL HIRSIZI-TRT1 : Hasan Kaçan'ın da kurtaramadığı ve finali yakın olan mahalle dizisi..Sezon sonunu görür mü bilinmez..

11-HUZUR SOKAĞI-ATV : Geçtiğimiz yılın şüphesiz en iyi dizilerindendi..Bu sezon ise yalnızları oynuyor..İzlenmeleri düştü..Konu saçmaladı..Bu sezon biter..Hatta bitsin yani !

12-CİNAYET-KANAL D : Danimarka dizisinden uyarlama olan Engin Altan Düzyatan ve Nurgül Yeşilçay'lı Cinayet içinde çanlar çalıyor..Pazar 23.00 kuşağına atılan dizi bitti bitecek..

 

Hazır yazmışken yeni gelecek olanların da isimlerini yazalım..

KANAL D :

1-Boynu Büyükler

2-Ne Diyorsuun ! ( Bu pazartesi 22.30'da başlıyor )

3-Ankara'nın Dikmeni

4-Hatasız Kul Olmaz

5-Paşa Gönlüm

6-Aşkta ve Savaşta

 

FOX :

1-O Hayat Benim ( Bu gece başlıyor )

2-Düşler ve Umutlar

3-Not Defteri

 

ATV :

1-Kara Para Aşk

 

STAR :

1-Kurt Seyid ve Şura ( Mart'ta başlıyor )

 

TRT1 :

1-Ertuğrul Gazi

 

SHOW TV :

1-Büyük Sır ( 24 Şubat'ta başlıyor)

2-Hayat Hanım

3-İhanet-i Veda

 

 

Durum bu..

Giden çok..Gelecek olan çok.. Yeni başlayan çok..

Daha neler göreceğiz..

 

Soru-görüş-istek için twitter.com/koldasanil adresinden bana ulaşabilirsiniz..

 

Anıl KOLDAŞ

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..