Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '12

 
Kategori
Eğitim
 

İşte eğitim sistemimizin geldiği nokta; işletme fakültesi mezununu muhasebe bürosuna bile almıyorlar

İşte eğitim sistemimizin geldiği nokta; işletme fakültesi mezununu muhasebe bürosuna bile almıyorlar
 

Sonra siyah beyaz sinemalarda kapitalizm şırıngası Türk filmleri girdi hayatımıza. İki kardeş, biri mafya, diğeri okuyup büyük adam olacak. Mafya Cüneyt Arkın’ı sevdik ama okumuş Aytaç Arman öyle bir gözümüze sokuldu ki hepimiz üniversite kapılarına doluştuk. Cahil anne babalarımızın tek amacı bizleri okutup adam etmekti. Bunun için babamız sırtındaki ceketi sattı. Onun sattığı ceketle dershane patronları boğazda villa aldı. Ve şimdi bu villanın kapısında bekçi bile olamıyoruz.

Sözde bizleri yetiştirip adam eden “Paydos” muallimleri bu yanlışı nasıl fark edemediler? Kaç tane mahkemeniz vardı ki onlarca hukuk fakültesi kurdunuz? 5000 işletmeye 500 bin işletme mezunu; herhalde bir fabrikaya 100 kişiyi birden müdür yapacaktınız. Yaptılar ettiler demeyin, o okullarda sizler ders verdiniz. Bir ülkede eğitim adına öğretmenlerin istemediği hiçbir şey olamaz. Kendi ellerinle takdirname verdiğin çocuk Ankara merkez tuvaletinde görevli. Değilse bile olacak, çok yakın! Nasıl gurur duyuyorsundur kim bilir!

Öğretmenler gününde sizler için övgü dolu yazılar yazıldı. Ben yazmadım, içimden gelmedi; çünkü hak ettiğini düşünmüyorum! Sözde insanları aydınlatmak için ordasın ama karanlık bir düzenin yıllardır sürmesine aracılık ettin. Salt okumakla, düz liselerle ve hangi amaca hizmet ettiği bilinmeyen garibül acayip üniversite bölümleriyle bir devrin gençliğini yok ettiler ve sayın öğretmen sen bunun uygulayıcısı oldun! Başbakanına 5 yıldır bağıra bağıra dershaneleri kaldırtıyoruz ki o da nasıl kaldıracağı belli değil. Mezun olduğunda iş bulmadığın ve maaş vermediğin zaman bir kişi bile üniversite okumaz. Başbakanın üniversite sınavını kaldıracak, herkesin yüksek tahsil yapmasını sağlayacakmış. Herkes üniversite bitirecek de ne olacak? Gençler üniversite okumaya neden mecbur? Sonunda iş yok, ekmek yok, niye okusunlar ki?

5 milyon işsiz, 4 milyonu vasıfsız; hani sizin sanat okullarınız vardı! Acaba diyorum şu üniversitelerde bilgi ve kültürünü artırmak için okuyan var mıdır? Değilse 15 milyon genç iş bulma ümidiyle okuyor. Ve en fazla mezun veren şu meşhur işletme fakültesini bitiren öğrencilerimizin muhasebeye “eleman” olarak bile alınmadığına gözlerimizle şahit olduk. Aslında üniversitelere “sığır çobanlığı” bölümü de konmalı. Sonunda nasılsa sığır çobanı oluyorlar zaten diye gerek görülmedi belki de.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..