Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

09 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

İşte Hakiki Avrupa'lıdan Ders

İşte Hakiki Avrupa'lıdan Ders
 

Son yıllarda hem Ali Sami Yen' de, hem de Şükrü Saraçoğlu' nda olayların eksik olmadığı Fenerbahçe - Galatasaray derbisi dün, tatsız bir olay yaşanmadan nihayete erdi.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi, yine Türkiye' de hayatın durmasına sebep olurken, her zamanki gibi maça büyük ilgi vardı... Öğlen saatlerinde Kadıköy' de trafik felç olmaya başladı... Her iki takımın taraftarları da stada akın ettiler.

Galatasaray' ın sezon başından beri, Fenerbahçe ile maçı olmadığından ligde korumayı sürdürebildiği namağlup unvanına Kanaryalar limon sıktı. Kaderin yine ağlarını ördüğü dün geceye kadar aldığı 9 galibiyet, 5 beraberlik ve namağlup ünvanıyla Kadıköy' e gelen, eski Avrupa' lı ezeli rakibimizin saltanatına Fenerbahçe noktayı koydu. Sarı kırmızılı ekip Saraçoğlu' nda hem 3 puan, hem de namağlup unvanını bıraktı.

Uzun zamandır Fenerbahçe' ye diş geçiremeyen Galatasaray bu sefer çok ümitliydi... Zaten her daim öyle olmaz mı? Hep aynı ümitle yola çıkarlar, maç sonu süngüleri düşer, yola gelirler!

Bu seferki ümitleri de gençlerdi... Lakin daha beşinci dakikada Semih perdeyi açtı... Dakika 56 olduğunda Deivid ikiledi. Bunlar dışında, harcanan öyle pozisyonlar vardı ki hezimet olabilir, 6-0 gölgede kalabilirdi. Deivid' in kırmızı kart görmesiyle 15 dakika 10 kişiyle oynamak zorunda kalan ekibimiz geleneği sürdürdü ve hakkıyla 3 puanın sahibi oldu.


Fenerbahçeli oyuncuların haricinde, maçın en iyi oyuncusu, özellikle birinci yarıda Galatasaray' ın onikinci adamı olarak sahneye çıkan hakem Fırat Aydınus' tu. Sarı lacivertli oyuncularımıza yapılan kartlık sertlikte müdahalelere seyirci kalan hakemimiz, bu gidişata itiraz eden Uğur Boral' a kartını göstermekten çekinmedi. Sabri' nin Semih' e, Servet' in Aurelio' ya, Barış' ın Uğur' a ve Galatasaraylı Uğur' un Roberto Carlos' a attığı tekmelere faul bile çalmadı. Devre arası ne olduysa, ikinci yarı sarı kırmızılı ekibe kartlar çıkmaya başladı. Lakin, Song' un Semih'e attığı tekmeyi sarı kartla cezalandıran Aydınus, Hakan Balta' nın tahrik ettiği Deivid'e aynı müsamaayı göstermedi.


Şükrü Saraçoğlu ambiansında psikolojisi çökmüş Galatasaray karşısında Fenerbahçe çok sakin ve fevkalade akıllıydı. Sanırım CSKA maçını da düşünerek fazla zorlamak istemediler.

Galatasaray belki de müthiş hocaları Kalli' nin yanlış kadro seçiminin faturasını ödemek zorunda kalırken, Fenerbahçem de büyük maçların ustası olduğunu bir kere daha kanıtladı.

VAR ASLINDA BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ, ARTIK BİZ AVRUPALIYIZ!!!

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..