Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '09

 
Kategori
Sosyoloji
 

İşte İsmet ÖZEL

İşte İsmet ÖZEL
 

Dağdan kestiği odunları evine taşıyan bir kadın.


İsmet ÖZEL kimdir?

İsmet ÖZEL ülkemizde ''ismi ile müsemma'' ender kişilerden biridir!

Necip Fazıl, Cemil Meriç, Nurettin Topçu ile Sezai Karakoç'tan sonra en yürekli, en çarpıcı fikirleri ortaya koyan ''cins'' bir kafadır!

İsmet ÖZEL:

Bir şairdir: On şiir kitabı var. İkinci Yenici diye nitelendirilmesi bir saçmalıktır. O kendine özgü hiç bir gizemliliğe, hiçbir dolaylı söyleme sığınmayan bir şairdir.

Bir dil bilimcidir: DTCF'de Rusça okudu. Öğrenci Olayları yüzünden bitiremedi. H.Ü. Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi(1975). İngilizce de bilir. Fransızca ile İngilizce'den çeviriler de yapmıştır. Ne devletin ne de özel yayınevlerinin çevirmeye yanaşamadığı bazı eserleri(beş tane) dilimize kazandırmıştır.

Bir araştırmacıdır: Dil bilim, tarih, sosyoloji, felsefe, edebiyat, sosyalizm, varoluşçuluk ile İslamiyet konularını derinlemesine araştırmıştır.

Bir yorumcudur: Yazdıklarını, söylediklerini en yalın biçimde duyurmaya, çalışmıştır. Bir gazetedeki yazarlığından ayrılmak zorunda bırakılmıştır.

Bir işçidir: Bağımsız bir fikir işçisidir. Yazdıkları ile geçinir. Büyük bir okuyucu kitlesi vardır.

Bir İSYANCI'dır: Dün olduğu gibi bugün de başkaldıran bir kişiliktedir. Herşeyi eleştirir: Acımasızdır! Bu yüzden de kimselere kul köle olmamıştır! Yalanı, yanlışı, bilimsel olmayanı, İslama aykırı, akla aykırı olanı gördüğünde sabrı taşar: Başkaldırır! Yalan yanlış saptamalara hangimiz başkaldırmayız ki? Toplumumuzda, rejimimizde, dünyada, kişiler dahil ''tam olan'' ne var ki? O zaman bütün eleştirilerinde, bütün başkaldırılarında haklıdır!

İsmet ÖZEL Hacettepe Üniversitesi'nden arkadaşımdır.

Aşağıdaki alıntı bana göre düşünce dünyamıza büyük bir katkıda bulunacaktır. Bu katkıların neler olduğunu öğrenmek için şimdilik esen kalınız.

İsmet ÖZEL'i yeniden bize duyurdukları için Gazeteci Sanem ALTAN ile Buket AŞÇI'ya en içten saygılarımı sunarım.

Ömer F. YILMAZ

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..