Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '09

 
Kategori
Müzik
 

İşte o şarkı

İşte o şarkı
 

fazla söze gerek yok...


Gün batımı hayallere dalmış

Gözlerine aldanmışım

Olur olmaz rüyalara kanmış

Biri beri anlar sanmışım


Yalnızlık eski alışkanlık

Ben ona kıyamazmışım

Aşk sanki ağır cezalık

Şarkılar yalancı şahit


Seringel

Yanıyor sevdan başımda

Ellerimin ucundan akıyor

Can yakıyor

Sessiz ol

Ürküyor sevdan başımda

Dillerimin ucundan akıyor

Can yakıyor


Çıt çıkarma, ürküyor sevdan...


Okan Ünver


Diyaloglarıyla yanaklarımıza buruk gülümsemeler konduran, şiirleriyle kalem bulma telaşına düşürürken, senaryo tadındaki öyküleriyle hepimizi rol alma hevesine sokan Seringel. ( http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=732705)


MB’nin babacan yazarı Okan Ünver, O’nu tanıyan herkesin bildiği gibi aynı zamanda bir müzik emekçisi. Şarkılarını dinlediğinizde (http://www.myspace.com/okanunver) güçlü bestelerinin hepsinde, şarkı sözlerinin nasıl da özgün olduğunu, hepsinin bir hikâye anlattığını fark eder, her hikâyeye ortak olursunuz.


Yukarıdaki şiir, değerli bestecinin yazarlığına verdiği isimle aynı adı taşıyan şarkısı ‘Seringel’in sözleri. Okan Ünver’in hak ettiği noktada olmadığına inanıyorum. Ama bu durumu değiştirmek için bir fırsatımız olabilir. Evet, fırsatımız diyorum. Çünkü günümüzde emek merkezli tüm işlerin, harcanan o emeğin hakkı verilmedikçe olması gereken yerlere taşınamadığını üzülerek görüyorum. O yüzdendir ki fırsat, besteciden ziyade emeğinin hakkını almasını isteyen dinleyicilerindir.


Süper FM, Metro FM, Joy FM gibi sponsorlar tarafından düzenlenen beste-yorum ve söz yarışmasında, jüri elemesini geçerek halk oylamasına kalan eserler arasında Okan Ünver ve o güzelim bestesi Seringel de var. Şarkıyı ilk kez dinleme fırsatı da bulacağınız aşağıdaki linkte besteciyi desteklemek de sizin elinizde.


‘Bu da mı gol değil’ demeden. Gole çevrilecek güzel asistler için:

http://www.webeste.com/index.php Seringel/Okan Ünver

 
Toplam blog
: 18
: 533
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

Ordu'da başlayan, Ankara'dan Antalya'ya uzanan bir yol(culuk) benimki. Rehber öğretmen, yönetici ..