Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

CENGİZ ÇETİK Yazar Şair

http://blog.milliyet.com.tr/cengizcetik

15 Nisan '18

 
Kategori
Deneme
 

İşte Öyle Arkadaş

İşte Öyle Arkadaş
 

Hoppala! Bu da nerden çıktı? deme. Demeyle yeme. Çıkmışsa çıkmış. Olan olmuş. Gelen gelmiş. Giden gitmiş. Bu dünya sorunuyla boğuşup,kafayı yeme. Bugüne bakıp ta geleceğe yatma. Uyuyup da tavşan misali, hayat finalini kaçırma. Haaa! Birde kendini herkesten üstün sanma arkadaşşşş.

Neler var? Neler yok ki hayatta. Aybaşı, yılbaşı, günbaşı kalmadı geri ötebaşı. Dün dündür.. Bugün bugündür. Gelecek gelecektir. Düne bakıp, bugünü yorma,. Bugüne bakıp geleceğe kanma.. Gelecek bu günden, bugün dünden sorulmaz.

Deliyle bilgeyi yan yana koymuşlar. Bir de bakmışlar ki; deli bilge, bilge deli olup çıkmış. Hayat, garipliklerle örülü bir yoldur. Gelen geçiyor. Geçen gidiyor. Biri doğuyor, biri ölüyor. Kalmıyor, dünyada tek bir yolcu. zenginlerle yoksulların kefeleri, bir gözükmeyen, doğumlarla ölümleri bile adaletsiz olan, bir dünyada; karamsar olmuşsun, saçmalamışsın, gülmüşsün, uçmuşsun ne fayda arkadaş?

Örümceğin ağlarına zayıf sineklerin takıldığı, kuvvetli olanlarınsa delip geçtiği hayat adaletinden ne beklersin? Bir yerde saltanatların yaşadığı, bir yerde yokluğun kralları, kraliçeleri yaşarken; sen yaşamışsın, ölmüşsün ne fayda?

Karamsarlığın kol kanat gerdiği, bankaların pençesini sardığı, kredi kartların boyunu aştığı dünyada arkadaş; ölmüşsün, gülmüşsün, ağlamışsın ne fayda?

Kaşların çatıldığı, umutların söndüğü, hayallerin yok olduğu günde arkadaş; gelmişsin, gitmişsin, oturmuşsun, kalkmışsın, ne fayda?

Neyi neyledik? Günü günledik. Ünü ünledik. Şanı dinledik. Bir ufacık el kaldıysa geriye, ne fayda?

Akşamın gündüze, gündüzün akşama monoton hayatın döngüsünde; yazın sıcaklığı, kışın soğukluğu vurduysa. eni enlediysek,boyu boyladıysak, dur ve düşün. Yaşın kaç? İşin kaç? sonun kaç? Kaç? Kaç? Kaç? Sonuna kadar kaç? Kaçabilirsen eğer.

Kış güneşi gibi soğuk ve aldatıcı olma. yazın güneşi gibi kavurup öldürme. Baharın gençliğini, coşkusunu daima yüreğinde estir. Estirebilirsen.

Sabahları gülersen; gülümseme yüzünden kalbine, kalbinden beynine gider. Yerleşir. O gün şendir yüreğin her şeye. Tersi olarak kalkarsan, kararır akşama kadar yüreğin.

Bu haftada böyle geçti. Bir tebessüm, bir kahkaha. Sürçilisan ettikse affola ARKADAŞŞŞ…

Cengiz ÇETİK

 
Toplam blog
: 119
: 455
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

2017 Aralık ayında ilk romanım "POKENTRANLI GÖKMEN" okuyucusuyla buluşmuştur. Deneme- şiirler- öy..