Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '09

 
Kategori
Dünya
 

İşte özlenen yönetim şekli!

İşte özlenen yönetim şekli!
 

Bildiğiniz gibi ABD, tıpkı Irak’a olduğu gibi, Irak’tan önce Afganistan’a gidip oraya demokrasi(!) getirmeye talip olmuştu.

Başta Türkiye olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden de destek alarak, ülkeyi yöneten Taliban rejimini yıkıp, yerine Karzai yönetiminde bir kukla iktidar getirmişlerdi. Bu arada El Kaide ile mücadelede tüm hızı ile devam ediyordu.

Yıllardan beri, ne El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin yakalanabildi, nede Taliban iktidar mücadelesinden vaz geçti.

Öyle ki; son zamanlarda, Afganistan ile Pakistan arasında yer alan ve herkes tarafından Cennet Vadisi olarak adlandırılan bölge, Pakistan’daki Şeriat yanlısı iktidar ile Taliban’ın anlaşması üzerine, bu güzide yer Taliban’a bırakılarak, Taliban’ın uyguladığı katı Şeriat kuralları ile yönetilmeye başlandı.

Tabi ne olduysa, uygulanmaya başlanan katı Şeriat kurallarından sonra olmaya başladı.

Taliban’ın yönetimine geçen bu doğa harikası yerde, insanlara ders ve gözdağı vermek için hemen çalışmalara başlanılmış.

İşte bu çalışma(!) örneklerinden birisi İngiliz The Guardian gazetesi tarafından ele geçirilmiş. Taliban yönetiminin gerçek amacı bu olduğu için, özellikle ve bilerek bu görüntüler basına sızdırılıp, herkesin gerekli dersi alması sağlanmış!

Bu görüntülerde ne var? Genç bir kızın çığlığı ve bağırmaları var. Bu bağırma ve çığlıklara aldıran var mı? Yok!

Bu genç kızın suçu ne? Aileden olmayan bir erkekle sokağa çıkarken, komşuları tarafından görülmesiymiş! Bu suç şeriat kurallarına göre kırbaç cezası gerektiriyormuş...

Tabi böyle bir suçu işleyen kıza hemen şeriat kuralları gereği gerekli ceza verilerek, verilen ceza hemen vicahiye çevrilip, anında infaz ediliyor! Ceza ne mi? 37 adet Kırbaç! Ceza infaz edilmeye başlanıyor… 37 kırbaç hep aynı sertlikle iniyor, iniyor, iniyor... Çekimin sonunda, elbiselerine kan bulaşan kızın, sürüklenerek bir binaya götürüldüğü görünüyor.

Bu cezai işlem uygulanmadan önce bu kız çocuğu yargılanıyor mu? Ne gezer!

Herhangi bir mahkeme olmaksızın uygulanan kırbaç cezasının görüntüleri ise bölgede, bizzat Taliban yetkilileri tarafından dağıtılarak, yönetimleri altındaki halka gözdağı veriyorlar.

Yaptıkları ile övünen Taliban yönetiminin yetkilisi Muslim Han "Görüntüler gerçektir ve bu ceza doğru uygulanmıştır" diyerek, haklılıklarını ispat ediyor!

Şimdi bu kızın niye kırbaçlandığı ile ilgili bir sürü söylenti var. En önemlisi de neymiş biliyor musunuz? Kızın, bir Taliban militanının evlilik teklifini kabul etmediği için cezalandırıldığı şeklindeymiş.

İşte 21. asırda insanlıktan nasibini almamış kişilerin, kendi egolarını tatmin etmek, üstünlüklerini kabul ettirmek için dini kullanarak, dinde böyle emirler var deyip, yönetimleri altındaki halka din adına yaptıkları insanlık dışı uygulamalara bakar mısınız?

Ben İslam dinini geniş bir şekilde araştırdım. Ayrıca, Osmanlı döneminde uygulanan şeriat düzenini de inceledim. Böyle bir uygulamanın olmadığını gördüm.

Sözde demokrasi getirme gayesi ile gelinen yerdeki bu tip uygulamalara göz yumanlar ve milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olanlar, böylesi insanlık dışı uygulamalara daha ne kadar göz yumacaklar…

Sözde insan hakları savunma şampiyonları nerde? 17 yaşındaki bir kıza insanlık dışı uygulamalar yapılırken, niye seslerini çıkartmıyorlar? Hani kölelik sona ermişti!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..