Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

22 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

İşte Şimdi "Çıktık Açık Alınla"

İşte Şimdi "Çıktık Açık Alınla"
 


Son maçlara kalmadan, güle oynaya grup lideri olarak gidebileceğimiz finallere, kendimizi sıkıntıya sokarak da olsa gitmeye hak kazandık nihayet. Şimdi ağlıyoruz ama çok şükür gidemediğimiz için değil! Avucumuzdan kayıp gitmekte olan final şansını, son iki maçta çevirdiğimiz için, gitmeye hak kazandığımız için, Avrupa şampiyonu olmuşçasına sevinç gözyaşları döküyoruz.

Şimdi İngiltere' de ağlıyor! Lakin onlarınki sevinç gözyaşları değil... Euro 2008 elemeleri (E) grubunda mücadele eden İngiltere, Hırvatistan' a, üstelik Wembley' de 3 - 2 yenilerek, Avrupa Şampiyonası' na katılma şansını kaybetti! Bize böyle bir üzüntü yaşatmayan millilerimize teşekkürler ediyorum.

Türk milli futbol takımı, Avrupa Şampiyonası macerasına 1960 yılında başlamıştı... Milli takımımız, daha evvel sadece 2 kere elemeleri geçerek, finallerde mücadele etmişti. Milliler, 1996' da yine Fatih Terim, 2000 yılında da Mustafa Denizli yönetiminde finallere katılmıştı.

1996 yılında, İngiltere' nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçında da bir tek gol bile atamadan, yenilgilerle tamamlayarak elenmişti. 2000 yılında, Belçika ve Hollanda' nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türk millileri gruptan çıkmış, çeyrek finalde Portekiz' e yenilerek, şampiyonaya veda etmişti.

Türkiye, 2004 yılında Portekiz' de düzenlenen son finallere ise, baraj maçlarında Letonya' ya elenerek katılamamıştı.

Avusturya ve İsviçre' nin ortaklaşa organize ettikleri, 7 ile 29 Haziran 2008 tarihleri arasında yapılacak olan finallerde, ev sahibi iki ülke doğrudan yer alırken, elemelerde gruplarında ilk iki sıraya yerleşerek, finallere katılmaya hak kazanan diğer ülkeler ise şunlar:

(A) Grubu: Polonya, Portekiz

(B) Grubu: İtalya, Fransa

(C) Grubu: Yunanistan, Türkiye

(D) Grubu: Çek Cumhuriyeti, Almanya

(E) Grubu: Hırvatistan, Rusya

(F) Grubu: İspanya, İsveç

(G) Grubu: Romanya, Hollanda

13. Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri öncesi oynanacak, grup maçlarının kura çekimi, 2 Aralık Pazar günü İsviçre' nin Luzern şehrinde yapılacak. Kura çekimi neticesinde, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya' nın yanı sıra, elemelerden gelen 14 takımın katılımıyla, toplam 16 ülke takımı, dörderli 4 gruba ayrılacak.

Ev sahipleri Avusturya ve İsviçre (A) ve (B) gruplarında yer alacak. Diğer 14 takım, 4 kategoriye ayrılacak. Son Avrupa şampiyonu Yunanistan, en yüksek puana sahip takımla beraber 1. kategoride yer alacak. Diğer 12 takım, 3 kategoriye, 2006 dünya kupası ve Euro 2008 elemelerinde elde ettikleri ortalama puana göre dağıtılacak. Türkiye, kura çekiminde dördüncü torbada yer alacak.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri, İsviçre ile Avusturya' nın 8 ayrı şehrinde yapılacak.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..