Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İşte Size Pırasalı Ekmek Tarifi

İşte Size Pırasalı Ekmek Tarifi
 

Pırasalı Ekmek


Ekmek tüketimi fazla olan bir millet olduğumuz doğru. Bir de bununla yetinmeyip ekmekleri çeşit çeşit tüketmesini de seviyoruz.

Bu tarifim ise aynen dediğime örnek olacak nitelikte olan pırasalı ekmek tarifidir. Oldukça besleyici olmasının yanında bir o kadarda lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemeniz gerekli diye düşünüyorum. Hatta dilerseniz iç malzemesini değiştirip kendi zevkinize uygun olan bir sebzeyi kullanabilir. Yanına çorba tarifleri arasından güzel bir lezzet ekleyebilirsiniz. Bunun dışında bir kaçını başka sebzeli yaparak çeşitlendirmede yapabilirsiniz.

Sonuç itibari ile oldukça beğeneceğiniz ve bir daha yapmayı düşüneceğiniz bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Şimdi daha fazla uzatmadan tarifimize göz atmaya ne dersiniz?

Pırasalı Ekmek Malzemeleri
    1 paket maya, yarım su bardağı ılık su,
    2 tane pırasa ve 2 yumurta sarısı,
    1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
    yarım kilo un, bir çay kaşığı tuz,
    1 çay kaşığı kadar iri taneli tuz,
    iki yemek  kaşığı toz şeker
    yarım su bardağı ılık süt,

Yapılışı
Pırasalı ekmek tarifi için öncelikle hamurumuzu oluşturalım. Uygun bir kasede mayamızı eritelim. Maya,şeker ve bir çay bardağı ılık su koyalım ve iyice karıştırıp yaklaşık 15 dakika dinlendirin.

Daha sonra uygun bir kabımıza un, tuz, maya karışımı, ince ince doğradığınız pırasaları, yağ, süt, yumurta sarısı, ve birazda ılık su ekleyip iyice yoğurun. Dilerseniz mısır unu da kullanabilirsiniz.

Daha sonra hamuru oluşturup üzerini nemli bezle örtün ve yaklaşık yarım saat dinlendirin. İri tuzları biraz su ile karıştırın. Hamuru tepsiye alın ve üzerine tuzlu sudan sürün ve birazda un serpin.

Her şey tamamlandıktan sonra önceden ısıttığımız yaklaşık 160 derecelik fırınımızda 40 dakika kadar pişirin. Pişirdikten sonra soğumasını bekleyin. Ilık şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız. Ayrıca bu tarifimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..