- Kategori
- Pratik Bilgiler
İşte size pratik bilgiler
Gıdalarımızın daha uzun ömürlü, sağlıklı olması ve kalması için pratik bilgiler:
Domatesleri yemeğe koymadan önce, kaynar suya batırıp kabuklarını soyabilir ve çekirdeklerini çıkarabilirsiniz,
Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır, iki üç kilo tereyağı suyun içerisinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir,
-Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünleri 3 gün buzdolabında tutabiliriz, 3 gün içerisinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya uzatabiliriz.
- Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin, Çünkü bezelyeler
hemen kuruyup, sertleşebilir. Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk suda bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz.
- Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak, derin dondurucuda dondurabilirsiniz, ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke yada sıvı yağ dökerek buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Kurabiyelerin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre kalır.
Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin, eğer ekmek kutusunda saklamak istiyorsanız, kabın içine bir miktar tuz koyun kabınızın bir köşesine yerleştirin, ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur,
Kahvenin zamanla tadı bozulur , kahve kavanozunun içine 2-3 kesme şeker atın farkı görürsünüz,
Kullanacağınız unu rutubetsiz yerde saklayınız
SEVGİLER, İYİLİKLER
Domatesleri yemeğe koymadan önce, kaynar suya batırıp kabuklarını soyabilir ve çekirdeklerini çıkarabilirsiniz,
Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır, iki üç kilo tereyağı suyun içerisinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir,
-Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünleri 3 gün buzdolabında tutabiliriz, 3 gün içerisinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya uzatabiliriz.
- Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin, Çünkü bezelyeler
hemen kuruyup, sertleşebilir. Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk suda bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz.
- Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak, derin dondurucuda dondurabilirsiniz, ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke yada sıvı yağ dökerek buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Kurabiyelerin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre kalır.
Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin, eğer ekmek kutusunda saklamak istiyorsanız, kabın içine bir miktar tuz koyun kabınızın bir köşesine yerleştirin, ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur,
Kahvenin zamanla tadı bozulur , kahve kavanozunun içine 2-3 kesme şeker atın farkı görürsünüz,
Kullanacağınız unu rutubetsiz yerde saklayınız
SEVGİLER, İYİLİKLER