Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

İşte Sneijder geldi. Şimdi ne olacak?

İşte Sneijder geldi. Şimdi ne olacak?
 

 

Galatasaray Kulubü Başkanı, söylediğini yaptı parayı bastırdı, Inter’in elinden Avrupa çapında bir futbol virtüözünü aldı getirdi.

Bir kere itiraf edelim, Ünal Aysal, söylediğni yapan bir insan. Öteki kulupler alay filan ederken, o vakit kaybetmedi. Tak diye , işi düzdü, adam hop diye Atatürk Hava Alanına  özel bir uçakla indi.

“Galatasaray Kulübü, İtalya'nın Inter takımından transfer ettiği Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder için kulübüne 7,5 milyon euro bonservis ücreti, Hollandalı futbolcuya da 3,5 yılda toplam 15 milyon 500 bin avro garanti para ödeyeceğini borsaya bildirdi.”

Belki Galaatsaray Teknik Direktörü  Fatih Terim bile bu işin gerçekleşeceğine inanmıyordu. Adamı karşısında görünce şaşırdı kaldı.

Futbolcu mu, Fatih Terim, al sana Wesley Sneijder. Şimdi ne yapacaksın…?
Altın gibi bir futbolcu Sneijder, nereye koyarsan orada oynuyor… da Galatsaray’da kimi çıkartacaksın, onu koyacaksın, o bir mesele… Aslında meseleler bir tane değil. Sneijder Galatasaray’ın  oyun sistemini belki de kökten değiştirecek. Peki ne olacak?

Şimdi kendinizi  Fatih Terim’i n yerine koyun ve ne halt edeceğinizi ince ince düşünün. Sneijder yokken, herkes gevşemişti, Galatasaray’da yenilgiler bir biri peşi sıra geliyordu. Şimdi… Bu iş böyle devam edecek mi?  Terim ne yapabilir? Olasılıkları şöyle gözden geçirelim.

1. Fatih Terim’in kafasında bir oyun sistemi vardır, Sneijder’in de bu stratejik yapı içinde yeri bellidir. Belli bir oyuncu çıkacaktır; oraya Sneijder girecektir. Ondan sonra takım artık tıkır tıkır tıkır işleyecektir. Galatasaray golleri atacak, Fenerbahçe ve Beşiktaş da seyredecektir. Mesele bu kadar basit mi?

2. Bir kere Sneijder’i nereye koyarsınız. Orta üçlüye… Peki, kimi çıkarırsın? Selçuk’u mu? Yapmayın; bu takımda takımı doğru dürüst yürüten bir adam varsa, Selçuk’tur… Selçuk artık feda edilemeyecek kadar değerlenmiştir. Selçuk olamaz… Melo’mu? Belki… Ama o arada Sneijder’e ödenen büyük paralar öteki vatandaşların hırsını çekmeyecek midir?

“Madem ki Sneijder bu kadar büyük futbolcu, takımı kurtarmaya gelmiş, gelsin kurtarsın…” diye takımın varolan elemanları, acaba Sneijder’i mi seyredeceklerdir…

Ondan sonra, bağıran bağırana: sen oyna Sneijder sen oyna….

Takım koşacağını, acaba tersine takım iyice durur mu?

3. Acaba Terim, Sneijder’e ileri üçlüde mi yer bulur. Ama adamın genellikle yeri orta saha , ilerde neler yapabilir, o biraz kuşkulu.

Acaba Sneijder “Vatan kurtaran aslan” rolünü nasıl oynayacaktır.

4. Acaba , Sneijder’de diğer dışardan gelenler gibi, bir iki maç koşacak; bir iki gol atacak; ondan sonra “Reina”nın yolunu öğrenip, envai türlü haylazlıklarla vakit mi geçirecektir.
5. Eski futbolcular; yeni elemana top atacaklar mıdır?

Ala sana bir sürü soru… tabii bu soruların yanıtlarını bulmak, her şeyden önce Teknik Direktör Fatih Terim’in işidir… O,  Sneijder’i bir yere oturtacak ve sonuç alacak… Yoksa, Sneijder 11 futbolcudan birisidir. Sadece kendi çapında yapması gerekenleri yapabilir.

Şimdi, Fatih Terim’in başı dertte… Büyük bir transfer yapıldı; istediği büyük bir futbolcu büyük paralar ödenerek getirtildi.

“Al sana Sneijder… Ne yaparsan yap, usta…” diyeceklerdir.

Fatih Terim, atıp tutuyordu… “Herkes işine baksın…” diyordu…

Haydi Usta : Şeker var, un var, irmik var, yağ var… her şey var. Helva yapsana… Helva yapsana… Şu takımı yeniden Şampiyon yap da görelim.

Bütün Galatasaray’lıların isteği budur. Haydeee…

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..