Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '08

 
Kategori
Dünya
 

İşte tüm çıplaklığı ile İsrail - Filistin gerçeği (Son) Bu işin altında görevdeşlik (Sinerji) vardır

İşte tüm çıplaklığı ile İsrail - Filistin gerçeği (Son) Bu işin altında görevdeşlik (Sinerji) vardır
 

Resim: "Unutma yakalanırsan, bizi tanımıyorsun."


Aşağıda İsrail Devletinin kimler tarafından ve hangi şartlar altında kurulduğu anlatılmaktadır. Bu oluşumun içerisinde üç ana unsur vardır;

-Osmanlı İmparatorluğu; İslam dini, zengin petrol kaynakları ve İttihatçılar,

-Avrupalılar ; Sanayi devrimi, otomobilin seri üretim geçmesi ile Haçlı anlayışı ,

-Siyonistler; Musevi sermayesi ile dini inanışları;

Açıklananlar anlaşılması gereken, İsrail Devleti'nin kuruluşunda ‘sinerji’ olduğudur.

Peki, sinerji nedir? Bir düşünceyi oluşturmak, uygun temel bulunmasında sonra düşünceyi gerçekleştirmektir.

Sinerji anlayışında; bir parça, bir bütün içerisinde (daha fazla) anlam, değer kazanmaktadır.

Örnek; Bir otomobilin üretilmesi için dizayn, tesis ve yakıt gerekmektedir. Bunlar tek başlarına fazla bir değer taşımamaktadır. Ancak bir araya geldiklerinde ortaya yürüyen bir araç çıkmaktadır.

İsrail Devletinin kuruluşunda birinci neden, Siyonizm anlayışıdır.

-“Siyonizm, amacı Filistin'de milli unsurlardan oluşan bir Yahudi devleti kurmak ve bu devleti desteklemek olan milliyetçi Yahudi hareketi. Siyonizm 1897 Basel Konferansı'yla teşkilatlanmaya başlayan ırkçı bir oluşumdur. Siyonizm sözcüğü, Kudüs yakınlarındaki Sion Dağı'ndan gelir. Bugün Sion Kudüs'ü ve Yahudilerin inandığı Vadedilmiş Toprakları sembolize etmekte ve 19. yy.'ın son çeyreğinde henüz milli unsurlardan oluşmuş bir devleti olmayan Yahudilerin, Filistin'de bir Yahudi devleti (İsrail) kurma isteği üzerine doğmuş bir ideolojik ve politik hareketi tanımlamaktadır." (Vikipedi)

* * *

İkinci neden; Avrupalıların İngiltere-Fransa önderliğinde dini ve ekonomik kazanımlara ulaşma isteği vardır.

İngiltere, ilk sanayi devrimini yapan ülkedir. 19'uncu asrın sonunda, makineleşmeyle birlikte otomobil seri üretime hazır hale gelir.

Ancak gerek sanayinin gerekse otomobillerin devasa ölçekte petrole ihtiyacı olduğu ortaya çıkar. Ancak, petrol Ortadoğu’da, Ortadoğu Osmanlının yönetimindedir.

İngilizler petrole ileride o kadar çok değer vereceklerdi ki, onlar için bir damla kan, bir damla petrole eşdeğer olacaktır.

Bugün dahi İngiltere Kraliçesi Petrol bölgelerine sahip Müslümanlara hoş görünmek için başörtü takmakta; Prens Charles'ın "Gizli Müslüman" olduğu haberleri el altından kamuoyuna duyurulmakta; zaman zaman (eski) başbakan Tony Blair'in sık sık Kur'an okuduğu haberleri medyada yer almaktadır.

Üçüncü etken; Türkler tarihte çok defa güçlü devletler kurmuşlardır. Ancak Türklerin kurduğu Osmanlı Devleti bir başkadır.

Akıllı ve cesur Türkler ile İslam’ın birleştirici ve eşsiz manevi gücü ortaya müthiş bir (sinerji) cihan imparatorluğu çıkarmıştır.

Bu imparatorluk, öyle bir başarılı yöneticilik örneği sergileyecektir ki; 500 yıl balkanlarda, 400 yıl Ortadoğu’da adeta kimsenin burnu kanamayacaktır.

....

Açıklanan nedenlerle Musevi ve Haçlılar bir işbirliğine giderek Osmanlıyı yok etmek üzere uzun vadeli bir plan yaparak yürürlüğe koyarlar.

Plana göre ilk adımda;

-Osmanlının yönetimi altında bulunan Balkanlardaki Hıristiyan toplumlar;

-İkinci adımda, Ortadoğu’daki milletler, bağımsızlıkları için ayaklandırılacaktır.

Plan başarı ile uygulanır ve Osmanlı yıkılarak, bu bölgelerde (Görünürde bağımsız ) yaklaşık 30 devlet kurdurulur.

Ancak, bu milletlerin nerede ise tamamı ilerideki dönemlerde hepsi tekrar güçlüler arasında paylaşılacaktır.

Paylaşanlardan birisi de; Avrupa Birliği, (İmparatorluğudur)

.....

Sultan 2.Abdülhamit Han, dünyada modern anlamda kurdurduğu ilk casusluk teşkilatı ile İngiltere’nin petrol planları öğrenmiş ve bir tedbir olarak İmparatrorluğun belirli petrol bölgeleri (olası bir savaşta kaybedilse dahi) kişisel mülk olarak muhafaza edilebilmek üzere tapularını kendi adına almıştır. Ancak, ileri tarihlerde bunlar bir şekilde gümdemden çıkarılmıştır.

Bunlarla birlikte Sultan 2.ci Abdülhamit Han’ın (İsrail’in kuruluşu ile ilgili) bilinen meşhur bir hikayesi daha vardır.

19’uncu asrın sonunda Osmanlı borç içerisinde ve ekonomik olarak çok zor durumdadır. Bunu bilen Musevi Bankerleri, Siyonistler, Sultana bir teklif götürürler. Çok büyük paralar karşılığında Filistin bölgesinde arazi istenmektedir. Ancak, Sultan Siyonistlere toprak satmaz.

Ve Sultan, Yahudilere Filistin bölgesinde arazi satmadığı için ileriki dönemlerde (herhalde Mükâfat Olarak!) “Kızıl Sultan” olarak damgalanacaktır.

Ve israil Devleti özetle;

-Musevilerin inançlarından kaynaklanan devlet kurma isteği ile bunu destekleyecek parasal imkanları;

-Avrupa’nın dini (rekabet) beklenti ve ekonomik çıkarları;

-Sanayinin hammadde ve petrola ihtiyacı sonucundan kurulmuştur.

Resim;www.knightonline.net'den alıntıdır.

 
Toplam blog
: 1117
: 1768
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

Ticari ilimler akademisindeki öğrenciliğim sırasında, bir kamu iktisâdi kuruluşunda başladığım ça..