Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '11

 
Kategori
Otomobil
 

İşte Türkiye'nin yerli Aracı; Oscar

İşte Türkiye'nin yerli Aracı; Oscar
 

İlk Yerli Elektrikli Oto; OSCAR umarım Foscar çıkmaz...


Oscar, Yerli aracımız

Henüz küçük. 2 Kişilik ama olsun ilerde daha iyi duruma getirilecektir. Zaten Elektrikli araçlar küçük olduklarında ve hafif olduklarında daha uzun mesafe gidebilirler. Bu araç tam şehir içi kullanımlık çünkü saatle maksimum 90 KM hız yapabiliyor, bir şarzla en uzak mesafe 160 KM yapabiliyor.

Bu özellikleriyle şehirlerarası kullanımlar için uygun değil. Şehir içi için çok ideal. Umarım daha büyük ve bir şarzla daha uzak mesafe gidebilenide üretirler.

Yıllık petrol tüketimimiz inanılmaz düzeylerde, üstüne üstlük bizim Kyoto anlaşmasını imzalamamızdan sonra Karbon borsasında tükettiğimiz her petrol tonajı için yediğimiz milyarlarca dolarlık kazıktan ancak elektrikli araçlarla kurtulabiliriz.

Kamu oyundan içeriği gizlenen Kyoto Protokollerini imzaladıktan sonra benzinin Mazotun zamlanmasının önünü alamadık, bu protokoller yüzünden inanılmaz bir Haracı Londra Karbon Borsasına ödüyoruz şimdi. Sözde Çevreciler mutlu olmuştur herhalde.

Kyoto Protokolünü imzaladık ama asla petrol tüketimi düşmedi, üstüne üstlük kazık yiyoruz. Bu anlaşmayı Rusya, Çin ve Hindistan İmzalamadı. İmzalamazda.

Bu şu demek, dünya eskisi gibi kirlenmeye devam edecek ama biz daha pahalı benzin tüketmeye devam edeceğiz. Bu Anap ve Doğru Yol'un 20 milyon ton ham petrol kotasını 1991 de kabul etmeleriyle başlayan süreçtir. Cumhurbaşkanı Sayın Gül'de Sözde Çevrecilerin yüzünden Kamuoyu baskısı ile imzalamak zorunda bırakılmıştır.

İnşallah Petrol tüketimini %80 azaltacak bir Elektrikli araç üretilir.

Yine de umutluyum.

Bu arabayı görünce aklıma Orhan Veli'nin kızılcık şiiri geldi. Elden geleni küçümsemeyen, çabayı yücelten, daha iyisinin olabileceğine olan umudu içinde barındıran küçük ama harika bir şiirdir. Okumanızı tavsiye ederim.

Bu arabayı yapanları tebrik ederim, umarım gece gündüz çalışıp 4 kişilik olanlarınıda üretirler...

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..