Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

İşte yeşil sahalar

Bu hafta Vestel Manisa-Sakarya Spor maçı esnasında çıkan saha içi olaylar sebebiyle hakem Cüneyt Çakır soyunma odasının yolunu tutarak maçı yarıda bıraktı.

Hakem Cüneyt Çakır, futbol müsabaka talimatnamesinin 29. maddesine göre maçı tatil ettiğini ve kararı Futbol Federasyonu’nun vereceğini söyleyerek sahayı terk etti. Ve o sahayı terk ederken Türkiye’de ki futbol terörünün ilk olarak oyuncular nezdinde çözülmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi bizlere.

Evet, aslında tek suçlu futbolculardı o gün, değil mi? Yoksa başka biri daha mı vardı benim görmediğim? Baksanıza taraftar el ele girmiş stada, hep beraber izliyor maçı, hep beraber alkışlıyor golleri… Ama nedense birkaç kendini bilmez bu kadar güzellik çok dercesine atılıyor meydana. Bu güzel ortamı bir an önce sona erdirmek uğruna, bizi tüm dünyaya rezil etme uğruna. Sayelerinde iyi de reklâmımız oldu nede olsa tüm ajanslar tekrar tekrar geçti bu rezilliği. Her yerde seyirci olay çıkartır bizde ise oyuncu ne ala bir memleket değil mi? Hatta oyuncunun da çıkardığı yetmiyormuş gibi birde onu engellemesi gereken yedek kulübe hattından yardımcı antrenörde yangına körükle gidiyor. Bir yumrukta kendi atmak için hakeme, ölesiye koşuyor sahaya…

Acaba sonuç ne olacak merak ediyorum? Ne ceza verilecek bu kendini bilmezlere… Nede olsa teşvikin bile doğru görüldüğü bir ligde, herhalde hakem dövmenin pek bir cezası yoktur. Zaten olsaydı öyle kuvvetli bir ceza cesaret edebilirler miydi bu rezaleti çıkarmaya.

 
Toplam blog
: 4
: 333
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim...