Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

İstediğiniz gerçekten buysa, başı örtülü hakime'de en iyi "adaleti" bulursunuz!

İstediğiniz gerçekten buysa, başı örtülü hakime'de en iyi "adaleti" bulursunuz!
 

internetten alınmıştır


Türkiye mesafeler kat ediyor ama bazı zihniyet erbabı belli klişeleri aşamıyor...Her ne kadar eskisi kadar keskin ve yıkıcı olmasa da hala dini çağrıştıran her şeye tepkili olmak hastalığı sürüyor.

Başörtülü bir hakim göreve başladı ya...Ya, bu hakim Alevi'ye, Ateist'e karşı adil olmazsaymış...Neden adil olmayacakmış, çünkü başörtüsü taktığı için kendisinin "dindar" biri olduğu belli oluyormuş.

Bu mantık bir kaç yönden sakat...Bir kere, Alevi'yi Sünni'yi niye karıştırıyorsun?...Alevi bir kadın başörtüsü takmız mı?...Yüzlerce binlerce var...

İkincisi, eğer hakimler kendi gibi inanmayanlara adil davranmayacaksa, başlarına örtü takmak zorunda olmayan dindar erkek hakimleri ne yapacaksın?...

Kaldı ki, eğer aradığın gerçekten adaletse, kaygılandığın gerçekten adaletin tecelli etmemesi ise, başörtülü hakimden memnun olmalısın. Neden mi?

Çünkü, başörtüsü taktığı için "dindar" olduğunu varsaydığın hakime, gerçekten öyleyse, Allahın adaletle hükmedin, emrini özümsemiş biri olacaktır.

Yani, senin çok inandığın evrelsen mevrensel değerler bir yana, o Allah'ın düşmana bile adil olmayı emreden değerlerine inanmış biri olacaktır.

O halde, gerçek "evrensel" adalet başörtülü bir hakime için daha fazla geçerlidir...Elbette, başı açık olan-ki böyle olduğu halde dindar bir hanım da olabilir- hakimeler adaletsiz demek anlamına gelmiyor bu..

Demek istediğim, adaleti, tarafsızlığı, insani değerleri, kılık kıyafette arama ilkelliğinden vaz geçin artık..

Sen Kuran okumasan da başı örtülü veya örtüsüz kadınlar ve inanmış erkekler Allahın emirlerini okuyorlar,merak etme...İşte onlardan bazıları:

"Muhakkak ki Allah size adaleti, iyilik yapmayı ve akrabaya bakmayı emreder" ayeti her Cuma saatinde müminlere ilan edilir.

"Ey mü’minler! Allah için adaleti ayakta tutan hâkimler ve adaletle şâhidlik eden kimseler olun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adâletsizliğe götürmesin. Adâlet yapın ki, o takvaya en çok yakın olandır. Allah’dan korkun. Çünkü Allah yaptıklarınızdan haberdârdır"Maide:8
Demek ki, başı örtülü olduğu için "dindar" kabul ettiğin hakime hanım, Allahın bu emirlerini de biliyordur...Müminler içinse, Allahın emirleri her emirden üstündür.
Öyleyse,değil bu ülkede yaşayıp Müslüman adı taşıyan biri olmak, başka ülkelerde yaşayan ve başka dinlere inanan biri bile olsan, Mümin bir hakimden daima adalet görürsün.
Mahkemelerin hademesinin başı örtülü olmasının normal, hakimlerinin başı örtülü olmasının anormal sayıldığı devir bitti...
Alışın artık!
 
 
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..