Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '16

 
Kategori
İnternet
 

İstediğiniz her filmi televizyondan izleyebiliyor musunuz?

İstediğiniz her filmi televizyondan izleyebiliyor musunuz?
 

veteknoloji.net


Televizyonda dizi veya film izliyorsanız, en çok şikayet ettiğiniz araya giren reklamlar olmalı.  Bu yüzden bir çok kişi  dizileri veya filmleri internet üzerinden bilgisayarlarından  izliyorlar. Hem de reklamsız olarak. Vizyondaki filmler ise bir yıl dolmadan internete düşüyor zaten.  Ama sinemada film seyretmenin zevki başka diyenler vizyondaki filmleri zaten sinemada izliyorlar.

1980 li yıllarda video modası olduğunu o yılları görmüş olanlar çok iyi hatırlarlar. Ülkemize önce Betamax, daha sonra VHS videolarda, film izlemek alışkanlık haline gelmişti. Bazen televizyondaki programları sonradan izlemek için videoya kaydeder veya, video kaset kiralayıp, sinemaya gitmektense evde televizyondan bu filmleri izlerdik. Teknoloji o kadar çabuk ilerliyor ki, artık CD’lerde bile film izlemenin modası geçti. Artık mağazalarda DVD Player bile satılmıyor.

Günümüzde plazma ve Led TV’ler  birçok fonksiyona sahip. Evinizde sınırsız kablosuz internet varsa, ve televizyonunuz o özelliğe sahipse, kablosuz ağ özelliğini desteleyen USB adaptörle evinizdeki bütün cihazlara bağlanabiliyorsunuz. Bunun için bazı ayarlar yapmanız yeterli.  Televizyonunuzun kablosuz ağ bağlantısı yoksa bir kablo ile bilgisayarınıza bağlanarak istediğiniz programı izleyebilirsiniz.

İstediğiniz filmi veya diziyi televizyondan izlemek için gerekli olanlar.

1.       Plazma veya LED TV

2.       Sınırsız kablosuz internet erişimi

3.       Diz üstü bilgisiyar

4.       Bir adet HD kablosu (Uzunluğuna göre 20 TL. ile 60 TL. arasında değişen fiyatları var)

İstediğiniz uzunlukla bir HD kablosu alarak, bir ucunu bilgisayarınıza, diğer ucunu televizyonun HDM1 yazılı soketine bağladığınız takdirde, televizyonunuzda, da HDM1 seçeneğini seçerek bilgisayarınızda izlediğiniz bütün programları televizyonunuzda da izleyebilirsiniz.

hdmi kablo ile ilgili görsel sonucu

hdmi menüsü ile ilgili görsel sonucu

 

 

televizyon hdmi girişi ile ilgili görsel sonucuBen istediğim zaman Türkiye’deki şifreli kanallar da dahil, dünyadaki bütün futbol maçları ve diğer spor karşılaşmalarını internet üzerinden canlı olarak televizyondan izleyebiliyorum. Hem de ücretsiz olarak.

Bunun için yurt dışından yayın yapan bir web sitesine bağlanmak yeterli oluyor.  Bu sitelerin adını buradan vermem sıkıntı yaratabilir. Ama tanıdığım blog yazarlarının  ilgisini çekiyorsa,  mail adreslerini verdikleri takdirde bu web sitelerinin adresleri ile  bu programları site üzerinden nasıl izleyeceklerini yazabilirim.

Bunun için Newyorker arkadaşımız gibi bir ücret istemiyorum.  Ama Newyorker isterse ona 1000 dolar karşılığında bu bilgiyi verebilirim.  :)

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..