Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

İstemediğin zihniyet tarafından 17 senedir yönetilmek

İstemediğin zihniyet tarafından 17 senedir yönetilmek
 

Bunlar başa geldiğinde (İstanbul B. B) oğlum yeni doğmuştu. Şimdi oğlum 17 yaşını geçti. Benim gibi düşünen bizim nesil çok şanssız ve yitik bir nesil. Bizler çocukken 12 Mart, Üniversite biterken 12 Eylül... Bu acılar, travmalar sonrası gene doğru dürüst yönetilmeme, yolsuzluklar, yüksek enflasyon, gençlerin apolitik yetiştirilmesi, eğitimin eğitimlikten çıkması, 17 küsur senedir de bunları çekiyoruz.

Benim gibilere ÇOK aykırı gelen, çağa uymayan ve artık giderek tamemen nefret edieln bir zihniyet, bir idare, bir kültür bunca senedir başımızda. Yazık ve el insaf. . Demokrasi demokrasi anladık da (esasen oy kullanıyoruz diye demokratik olduğumuzu düşünebilir bazı bilgisiz ve bütünü görmeyen zihinler ama <ı>ifade özgürlüğü olmadığı için demokrasi falan yok ülkemizde) böyle padişahlık gibi sürekli aynı kişi tarafından “yönetilmek”... Tamamen bıktığım hissettim dün gece...

Bugün sağda solda işlerimi büyük bir bezginlik içinde yaptım. Evdeki yardımcımla dertleştik sıkkın biçimde, kendisi ilkokul mezunu ama o da bunlardan nefret ediyor ve karşı. Demek ki fazla eğitim şart değil... Ama genel olarak milletimizin özelikleri için şu gerçekler söz konusu: istatistiklerle sabit ki ülke olarak eğitim seviyemiz düşük, cahiliz. Ek olarak akıl fikir idrak düzeyi de söz konusu ama bununla ilgili istatistik, bilimsel çalışma herhalde yoktur... 70 lira ya da bir torba erzak için oyunu satanlara ne demeli hiç bilemiyorum. Ve tabii daha fazla paralar ve çıkarlar için yandaş olanlar ki var ki bunlara bu en "kötü" kesime denecek hiç bir şey yok.

Bizim kuşak ÇOK şanssız, güçsüz, bıkkın. İstemediğine razı olmak durumunda... Karşı tarafın kazanması gelişmiş ülkelerde çok da sorun olmuyor, görüşler yakın çünkü onlarda, bizdeki gibi keskin ayrımlar yok. Örneğin abd’de demokratlar da kazansa cumhuriyetçiler de kazansa hiç bir politikada ve kanunda çok fark olmuyor – benim gördüğüm, anladığım... Onun için onlar karşı taraf kazanınca karalar bağlamıyorlar...

Artık anlaşıldı ölene dek bunlardan kurtuluş yok. :(

Not: Hem bilgisayarlarda oynamak çok kolay. %47'ye inanmadığım gibi bu 58'e de inanasım gelmiyor. Bir bilgisayarcı olarak söyleyebilirim ki bilgisayara girişlerde istemli ya da istemsiz bir sürü hata yapılabilir ve bunların üstesinden gelmek için bir sürü kontrol gerekir. Bu kontrollar yapılıyor olsa saat 18'de sonuçlar açıklanamaz.... zaman alır.

Bu bakımdan gelecek seçimlerde de umutlu olmak için en ufak bir dayanak yok. Bilgisayara sahip olan kazanır.

 
Toplam blog
: 71
: 1180
Kayıt tarihi
: 24.08.07
 
 

Çevremizdeki kalite(sizlik) ile ilgili yazılarım. Çevremizi kuşatan beton binalar, insanlar, iliş..