Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İstemenin gücü

İstemenin gücü
 

istersek içimizdeki tohumlar yeserir


"Biliyorum, öğrendim ." diyebilmek için bir ömür yetmez insana. Yaşayabildiğimiz her gün, yeni şeyler katıyoruz bilgi dağarcığımıza."Yandım, piştim!" diye feryat edebilmek için bile artık kırk çuval ekmak yemenin yetersiz olduğunu anladık hepimiz.

İstemek başlangıçta bencilce görünen bir sözcük olsa bile ; isteyebilen, ne istediğini bilenler için binbir mucizeyi saklar içinde. Yürekten koparak, içimizi sızlatarak gelen bir arzunun gerçekleşmediğini anımsayan var mıdır acaba? Sırf olsun diye değil, gerçekte yerini bulacak bir dilek için tüm ruhumuzla dileyebilmek; işte gerçek istektir bu. Bu sıralar en çok ailemizin selameti için , daha iyi yarınlar için, barış dolu bir gelecek için yükselmekte tüm arzular.İyi için, güzel için, faydalı olan için tüm insanlığın aynı dileklerde bulunduğunu düşünsenize... Aynı şeyi yürekten isteyen çoğunluk için gökten güller bile yağabilir kimbilir?!

Kimi zaman hayırlısını isteriz, kimi zaman artık ağlamamayı, güçlü olmayı, daha çok parayı, saadeti, mutluluğu, huzuru... İsteriz de isteriz... Daha iyi şeylerin sonu gelmeyecekmişcesine, varlığımız doymamacasına, ruhumuza sığmayacak kadar çok isteriz.

İsteklerin, beklentilerin, arzuların bittiği yer yaşamın bittiği yer değil midir zaten? Yaşadıkça, var oldukça, varlığımızdan sevinç duydukça, herşeye rağmen gülebildikçe isteyeceğiz. Ve ancak yüreklerinde iyi niyet tohumları ekebilenlerin dilek fidanları yeşerecektir. kimbilir, onlar belki hepimize yeter!

İyi ve her daim sağlıklı olmanız dileklerimle, sevgiler...

 
Toplam blog
: 14
: 499
Kayıt tarihi
: 18.02.09
 
 

KTÜ Türkçe Eğitimi Bölümü mezunuyum, halen Trabzonda öğretmenlik yapmaktayım. Ayrıca yerel bir gazet..