Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İstenmeyen Tüylere Bitkisel Kürler - Gökçe Özcan

İstenmeyen Tüylere Bitkisel Kürler - Gökçe Özcan
 

Kahve


Herkese merhaba. Bu yazımızda istenmeyen tüylerle ilgili 2 tane kürden bahsedeceğim. Özellikle birçok kadının baş belası malesef. O halde fazla laf kalabalığı yapmadan anlatmaya başlayalım…

Kahve – Karbonat Kürü

 

2 Yemek Kaşığı Kahve – 1 Yemek Kaşığı Karbonat

 

Hazırlanışı : Türk kahvesini içecekmiş gibi yapın, yani pişirin ama şekersiz. Tabii uzun uzun pişirmeye lüzum yok çünkü bize telvesi lazım köpürünceye denk yapsanız yeterli. Daha sonra soğumaya bırakın kahve telvesi dibine çökmesi için. Daha sonra üzerinde biriken suyu dökün telvesi kalsın.  Daha sonra 2 yemek kaşığı kahve telvesine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştırın. Tüyleri kökünden aldıktan sonra bu karışımı istenmeyen bölgelere sürün. 10-15 Dk kalması yeterli. Bunu ilk 10 gün uygulayın. Sonra periyotları düşürün.

 

Siyah Merhem – Sarımsak – Soğan Kürü

 

1 Siyah Merhem – 1 Diş Sarımsak – 1 Soğan

 

Hazırlanışı : Öncelikle siyah merhemi aktar veya eczaneden bulabilirsiniz. Kahve – Karbonat Kürü’ne göre daha etkili olduğu söyleniyor. Hatta bir süre sonra çıkmadığı falan. Tabii denemeyen için bunlar birer rivayet :)

Aktardan aldığınız siyah merhemin içine 1 diş sarımsağı rendeleyin. Orta boy değilse 2 adette olabilir. Güzelce karıştırın. Soğanı közlemeniz gerekiyor. Bunu soran çok var kabuğu ile közlemeniz lazım. Kabukları yanıncaya kadar. Daha sonra yaptığınız 2 karışımı tüylerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün ve közlediğiniz soğanları üzerine kapatın. 10-15 Dk bekleyin. Tekrar belirteyim epilasyon yapmadan uygulayın! Birkaç gün günlük yapın daha sonra periyotları azaltın. Aslında sarımsağın tüy çıkarıcı etkisi var bu durum çelişkili fakat fayda gören olmuş tabii olmayanda var.

 

Bunları da deneyebilirsiniz :

 

Tüyleri kökünden aldıktan sonra limon suyu veya portakal suyu sürebilirsiniz. Tabii etkisi çok olmuyor :)

Soru ve görüşleriniz için:

 

Gökçe Özcan Resmi Twitter Hesapları

 

www.twitter.com/gokceofficial

www.twitter.com/djgokceozcan

 
Toplam blog
: 26
: 7020
Kayıt tarihi
: 22.02.14
 
 

Merhaba, ben Gökçe Özcan kısa ve öz kendimi anlatmak isterim. Anlatmak diyorum, çünkü insan tanım..