Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

İstikbal göklerdedir

İstikbal göklerdedir
 

Bir 16 Şubat coşkusu daha yaşadık, kurulduğu günkü heyecanı içimizde duyarak.

83 yıl önce, İSTİKBAL GÖKLERDEDİR ulu buyruğu ile kurulan, tarihi onurla dolu Türk Hava Kurumunun, bu günkü; gökyüzü sevdalıları, gönüllü neferleri ve yurtsever bireyleri olarak.

Anıtkabir'de, Büyük Kurtarıcı ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , Zafer Anıtı’nı, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün Mezarı’nı ziyaret ettik saygıyla eğildik anıları önünde.

Meteorolojik koşulların izin vermemesi nedeniyle; havacılık gösterilerini ve şenliklerimizi bahara erteledik. Türk Hava Kurumu’nun 83. Kuruluş Yıl Dönümü Şenliklerini ve THK’nun icra organı olan Türkkuşu’nun 72. Kuruluş Yıl Dönümü’nü, Mayıs ayında çok büyük bir coşku ile kutlayacağız. Havacılık gösterileri, yarışmalar, halk uçuşları ve pek çok havacılık etkinliği olacak bu kutlamalarda. Bir hafta sürecek. Sizlerde çağrılımızsınız.

Milliyet Blog Yazarlarımız, Sayın Kadir Demirel ve Sayın Haluk Seki, Milliyet Blog Okuyucusu ve vefalı bir MB Yorumcusu Polis Başmüfettişi, Değerli Dostum, Sınıf Arkadaşım Sayın Erol Özdemir, Sevgili Dostum, THK Çankaya Şubesi Üyesi Sayn Haluk Koç, bizler için çok önemli olan bu onur günümüze güç kattılar. Birlikte olmanın güzelliğini yaşattılar. Teşekkür ediyorum.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da kutlama telgrafı gönderdi..

Bu kutlamamıza çok yakıştığını düşündüğüm, Halit Fahri Ozansoy’un 15 Eylül 1926 tarihli bir şiirini sizlerle paylaşmak istiyorum.

BİNLERCE TAYYARE İLE

Göklerde kanatlan ki
Yerde sürünmeyesin…
Sorsunlar sana: - “Hangi
Yıldızdan gelirsin ?....”

De ki: “Bütün yıldızlar,
Bütün boşluklar benim.
Demirden kanadınım var,
Zaferimden eminim.."

Sorsunlar: - “Hangi zafer ?”
Kuş gibi sen şakı,
Bulutlardan cevap ver:
“Gülmek, yaşamak hakkı…”

- “Uçmazsan yok mu hak ?”
Diye belki sorarlar;
Cevap ver haykırarak:
- “Dört ufukta düşman var.”

Hele biri sorarsa:
- “Yetmez mi bunca kanat?”
- “Gökte kaç yıldız varsa..”
Cevabını sen fırlat !

Ey Türk işte hep coşkun
Sesin gürleyip böyle,
Gir bağrına dört ufkun
Binlerce tayyareyle…

Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..