Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

İstiklal Marşı hazımsızlığı!

İstiklal Marşı hazımsızlığı!
 

İstiklal Marşı’nın okunmasından, toplantılara İstiklal Marşı’yla, saygı duruşuyla başlamaktan rahatsız olmak. Arınç yine yaptı her zamanki konuşmalarından birini. Ne demiş Arınç:

“Biz bunu yapmak zorunda hissediyoruz. Birileri acaba ne der diye korkuyoruz, endişe ediyoruz. Sivil bir toplantıda bunu yapmak 12 Eylül'lerden kaldı. Her kürsüye çıkan bununla başlamak ihtiyacını duydu. Bu bir rehin, bu bir korku. Hala ‘acaba birileri ne der?’ diye. Ya medyadan korkuyoruz, ya içimizdeki birilerinden korkuyoruz, ya başkalarından korkuyoruz. Çünkü o kadar hadiseler yaşamışız ki, acaba birisi ‘ne der’ endişesi içindeyiz. Oysa böyle bir kural yok. O zaman bizim çok rahat biçimde ‘Merhaba arkadaşlar’ deyip, toplantımıza başlayabiliriz. Bunlardan ne kurtulabilirsek o kadar özgür bir toplum olacağız” demiş.

Bu kişi TBMM Başkanlığını yapmış biri ve İstiklal Marşı’nı okumak ZORUNDA hissediyor. İçinden gelmeden, birileri ne der diye okuyor. İstiklal Marşı’ndan kurtulursak özgür olacağız diyor. Bizler İstiklal Marşı okumayı zorunluluk olarak görüyorsak, marşı duyduğumuzda gururlanmıyorsak, aksine rahatsızlık duyuyorsak yazık bize. Yazık bu vatan için dökülen kanlara. Türkiye Cumhuriyeti’nde Milli Marşının okunmasından rahatsızlık duyan bir TBMM Başkanı. İnanmak istemiyorum gerçekten. Bu sözün ve bu insanların arkasında duranlara da inanamıyorum. Bu laflara ne kadar inanamıyorsam, "en yüzeysel söylemle" PKK sempatizanı olan insanların, bu milletin meclisinden şehitlerimizle dalga geçer gibi yaptıkları konuşmalara da inanamıyorum.

Bu ve buna benzer sözler artık tek bir tarafın sözleri olmaktan çıktı. Milli değerlere saldırı DTP’den sonra AKP’de de yerini buluyor. Din adına bu insanlara sempati duyanlar, bu sözleri savunanlar, bu ve buna benzer sözleri DTP’lilerin ağzından duyduklarında neden tepki gösteriyorlar. Neden vatan, millet nutukları atıyorlar. Farkınız kalıyor mu acaba onlardan? Önce TSK’ya, sonra İstiklal Marşı’na saldırı. O kadar belli oluyor ki bazı şeylerden duyulan rahatsızlık, hazımsızlık.

Bizler, Türk olarak İstiklal Marşı’nın okunmasından rahatsızlık duymak bir yana, her okunduğunda gururlanan, tüyleri diken diken olan, nerede duyarsak duyayım, bu toprakları kanlarıyla vatan yapanlara saygı duruşuna geçen bir toplumuz. Bundan, bu değerlerden vazgeçtiğimiz gün de yazık olur kanlarını bu vatan uğruna akıtan şehitlerimize.

Farklı özlemlerin peşinde olanlar tek ağızda birleşiyor. Görünüşte birbirlerini vatan haini olmakla suçlayanlar, el birliğiyle saldırıyorlar değerlerimize. Birileri şeyhlerin, mollaların özleminde, birileri bir karışını bile alamayacakları toprakların.

Aklım almıyor bu saygısızlığı, hainliği. Yazık oluyor, kemikleri sızlıyor bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin.

 
Toplam blog
: 20
: 1266
Kayıt tarihi
: 08.01.08
 
 

İzmir'de yaşıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Düşüncelerimi yazmanın ve bunları paylaşmanın keyif..