Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '17

 
Kategori
Futbol
 

İstikrar istikrarsızlığı her koşulda yeniyor

Beşiktaş oynadığı futbol itibariyle ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray' ın çok üzerinde. 

 

Beşiktaş esasen futbolu ile tüm ligimizin üzerinde. Bundesliga' da 5. veya 6.lık için mücadele edebilecek bir fiziksel güce, taktik anlayışa ve taktik disipline sahip. 

 

Rakipleri borç batağında yüzerken, Beşiktaş akıllı hamleler ile sportif başarıyı mali kazanca çevirdi ve rakiplerin transfer yapamadığı bir ortamda, akıllı ve faydalı transferler ile zaten güçlü olan kadrosunu bir üst seviyeye taşıdı. 

 

Beşiktaş ile ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bir yönetim kalitesi farkı var. Beşiktaş iyi yönetiliyor. Diğerleri için aynı şeyi söylemek mümkün değil. 

 

Bu yönetim kalitesi farkının merkezinde "iyi liderlik" ve "istikrar" yatıyor. Fikret Orman istikrar konusunda ağabeyi rahmetli Süleyman Seba' nın izinde gidiyor. İyi de yapıyor. 

 

Fenerbahçe' li ve Galatasaray'lılar kusura bakmasın, Beşiktaş hem yönetimi, hem kadro kalitesi, hem de teknik adam kalitesi ile iki takımın çok ama çok üzerinde. 

 

İstikrarsızlık içinde yüzen rakiplerine karşı, Beşiktaş istikrardan asla vazgeçmiyor. Rakipleri hemen her sezona yeni teknik adamlar ile girerken, Beşiktaş, teknik adam, kadro ve futbol felsefesi olarak istikrarı yakalamış durumda. 

 

Bugün ligimizde Beşiktaş' a fiziksel ve taktiksel olarak karşı koyabilecek tek takım Başakşehir. Başakşehir' in de istikrar konusunda mükemmel bir kulüp olduğunu söylememe sanırım gerek yok. 

 

Derbiye gelince, Beşiktaş bir şans golü ile kazanmış olabilir ama bana göre "futbolda şans her zaman olmasa bile çoğunlukla iyi olan takımdan yanadır". 

 

Beşiktaş' ın saha içi dizilişi, mücadelesi, baskısı, saha içi görüşü ve alan paylaşımı o kadar iyi ki, rakiplerin bırakın kazanmayı, gol atması bile zorlaşıyor. 

 

Galatasaray ise iki sezon önce Prandelli- Hamza kumarını kazanmış ve şampiyonluğa uzanmıştı ancak aynısını Riekerink- Tudor kumarı ile asla başaramaz. Tudor' un neden başarılı olamayacağını şu yazımda yazmıştım:

 

http://www.milliyet.com.tr/bertan-kaya-bir-yonetim-basarisi--tudor-hamlesi--2398248-skorer-yazar-yazisi/

 

Beşiktaş büyük bir aksilik, formsuzluk dönemi veya şanssızlık yaşamaz ise, bu işi bu maçla bitirdi gözüküyor. 

 

twitter: @bertankayagol 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..