Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İstiridye Mantarı yemek tarifi

İstiridye Mantarı yemek tarifi
 

İstiridye Mantarı Yemeği


Bundan bir kaç sene evvel istiridye mantarını bilen ve yetiştiren pek yoktu. İstiridye mantarı yetiştiricilerinin çoğalmasıyla pazar ve marketlerde artık istiridye mantarını sıkça bulabiliyoruz. İstiridye mantarını tadanlar artık favori mantar olarak istiridye mantarını tercih ediyor. İstiridye mantarını tercih etmenizdeki en büyük etken tamamen organik olması, üretim aşamasında ne bir gübre ne de ilaç kullanımının olmamasıdır.

Malzemeler:

Yarım kg. istiridye mantarı

5-6 diş sarımsak

4-5 adet taze soğan

2-3 servis kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Yapılışı:

1. Mantarları yıkayıp, irice kesin. Sap kısımlarını çok ufak ve ince kesin.
2. Derin teflon tavaya sıvı yağ ve rendelenmiş sarımsağı koyarak, sarımsaklar hafif pembeleşene kadar kavurun. Böylece nefis bir aroma oluşacak.
3. Tavaya mantarları ilave edin. (Önce mantarın sap kısımlarını biraz kavurun zira sap kısımları geç pişmekte, daha sonra diğer mantarları ilave edin)
4. Ocağın ısısını hiç düşürmeden mantarların önce suyunu salmasını ve daha sonra suyunu çekerek kavrulmasını sağlayın. Bu sırada tavanın kapağı açık tutunuz. Düşük ısı ve kapaklı bir tavada yaparsanız, suyunu salan mantarların bu suyu çekmesi için uzun süre beklemeniz gerekir ve böylece mantarlar gereğinden fazla pişerek, lezzet ve görüntü kaybına uğrarlar.
5. Mantarları ocaktan indirmeye birkaç dakika varken, tuz ve karabiberi ilave edin. Küçük küçük doğranmış taze soğanları  mantarlara ilave edin. Soğanlar sadece birkaç dakika kavrulması yeterli olacaktır. Sıcak olarak servis yapın. Resim de görüldüğü gibi isterseniz arpa şehriye yemeği yanın da sunum yapabilirsiniz.

Püf noktası: İstiridye mantarı sapları yapraklarına göre daha geç piştiğinden saplar önceden kavrulmalı ve ince ve ufak kesilmeli. Mantarlar kavrulurken tavanın kapağı açık olmalı, verdiğimiz bu istiridye mantarı tarifinde lezzette uyumluluk açısından sarımsak muhakkak olmalı.

Afiyet olsun.

Kaynak: http://kektariflerim.net/yemekler/istiridye-mantari-tarifi.htm

 
Toplam blog
: 25
: 1026
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Doğadan aldığım her şeyi doğaya geri verme çabası içinde olan ve bu nedenle, büyük bir kentin küç..