Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İsveç pazarında elli çeşit pasta bisküvi saydım, adamların neden bizden ileri oldukları ortada

İsveç pazarında elli çeşit pasta bisküvi saydım, adamların neden bizden ileri oldukları ortada
 

Adamlar buzulların arasında birbirinden lezzetli belki 50 çeşit pasta bisküvi yapmışlar. Biz ise sarı başakların ülkesi Anadolu’da kuru ekmek kemiriyoruz. İnsanlarımız mı tembel yeteneksiz, bizi yönetenler mi bilgisiz anlamak mümkün değil.

İsveç’te ne var? Kar buz, fok balığı. Bizde ne var? Dağ taş buğday tarlası. İnsan kahroluyor ya! Bu kadar tembel, bu kadar yeteneksiz, yöneticileri bu kadar bilgisiz bir ülke olur mu? Biz nasıl ilerleyeceğiz, geri kalmamız çok normal!

Çok mu zor ya! Adamlar buzların arasından 50 çeşit pasta bisküvi yapıyor bir de bizimkilere bak. Kırk yıllık Eti-Ülker, ambalajını değiştir ver. Adamlar bizim ihraç ettiğimiz fındıkla bisküvi yapıp bize satıyorlar. Fındık üretiminde dünya birincisiyiz ve fındık hiçbir yerde kullanılmıyor. Başkaları olsa bilgisayar tuşlarını bile fındıktan yapar!

Bu ülkenin bir evladı olarak durumu kabullenemiyorum! İsyan ediyorum. Üçü de var: İnsanlarımız tembel. İnsanlarımız yeteneksiz. Bizi yönetenler bilgisiz. Kadınları eve hapsetmişiz, hamur yoğur. Pastaneye gidiyorsun. Neyin var hemşerim? Kürt böreği, poğaça, pasta. Niye sadece bu kadar, bu ülkede tahıl üretilmiyor mu? Üretiliyor da bilgi olacak yetenek olacak; un-ekmek, tamam! Ah Türkiye’m, vah Türkiye’m; kimlerin eline kaldın..

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..