Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '08

 
Kategori
Spor
 

İsviçre kebap!

İsviçre kebap!
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


A Milli Futbol Takımı'mız, Avrupa Futbol Şampiyonası'na tamam ya da devam maçında ev sahibi İsviçre'yi, Semih ve Arda'nın müthiş golleriyle 2-1 mağlup etti. Millilerimiz, gruptaki son rakibimiz olan Çek Cumhuriyeti ile en azından berabere kalırsa, çeyrek finale yükselecek olan takım penaltı atışlarıyla belirlenecek. Çünkü şu anda Çek Cumhuriyeti ile Türkiye'nin puanları ve attığı ve yediği gol sayıları eşit. Her şey eşit olduğu için berabere kalındığı takdirde yine her şey eşit kalacak. Bu sebeple gruptan çıkacak olan takım, 90 dakikanın tamamlanmasının hemen ardından geçilecek penaltı atışları sonunda belli olacak. Ancak iki takımdan biri normal sürede galip geldiği taktirde çeyrek finale adını yazdıracak.

Şimdi gelelim Türkiye-İsviçre maçına...

Türkiye-İsviçre maçı başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra sahada çok şiddetli bir yağmur başladı. Yağmur çok şiddetli yağıyordu. Oyuncular düştüklerinde neredeyse yüzeceklerdi. Bu şartlar altında göllenmiş sahada oynanan maçın 32. dakikasında İsviçreli Türk Eren Derdiyok'un sağ kanattan ceza sahasına yerden ortaladığı top yine bir İsviçreli Türk olan Hakan Yakın'ın önünde durdu. Kalenin önünde yüzen topa Hakan dokundu ve İsviçre, Türkiye karşısında 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarı başladı. Yağmur devre arasında durmuştu. Sahadan sular biraz çekilmişti. Bu Türkiye'yi sevindirdi. İkinci yarıya zaten hızlı başlayan ve güzel oynayan Türkiye, Nihat'ın ortaladığı Semih'in kafa vuruşuyla ağlara gönderdiği topla beraberliği yakaladı. 1-1.

Bu skorun ardından oyun hızlandı ve zaman zaman kalemizde tehlikeler yaşadık. Ama kalecimiz Volkan bu tehlikeleri bertaraf etmeyi başardı. 84. dakikada tam 4 İsviçreli futbolcu kalemize doğru yol aldı. Hakan Yakın'ın şutunu Volkan mucize bir şekilde çıkardı, dönen topa vuran Vonlanthen'in şutu kalecimizin kucağında kaldı. İşte maçın dönüm noktası bu gol pozisyonuydu.

Hızlı ataklarla İsviçre kalesini yoklayan Millilerimiz 90+2'de Arda'nın ceza sahası dışında attığı çalımla önünü boşaltmasının ardından kaleye vurduğu topun mükemmel şekilde gol olmasıyla 2-1 öne geçti. Bu golle yıkılan İsviçre çeyrek final umutlarını yitirdi.

Millilerimiz, 2006 Dünya Kupası Elemeleri'nde İsviçre'de 2-0 yenildiğimiz, Türkiye'de 4-2 yendiğimiz ama elendiğimiz, Türkiye'deki maçın ardında çıkan olaylar sebebiyle Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin ilk 5 maçını seyircisiz ve tarafsız sahada oynamasına neden olan İsviçre'ye bu galibiyetle büyük bir ders vermiş oldu.

Millilerimiz aynı zamanda, İsviçre basınına da ders verdi. Maçtan önce Fatih Terim'i döner, İsviçreli Hakan Yakın'ı da dönerci olarak gösteren karikatüre en iyi cevabı Fatih Terim'in aslanları verdi. Türkiye'nin futbol ateşi İsviçreli futbolcuları kebaba çevirdi.

Çok iyi değildik ama yendik. Bu yüzden sevinçliyiz.

Umud ediyoruz ki, 15 Haziran'da Çek Cumhuriyeti maçında daha iyi oynayarak o maçı kazanırız. Türkiye'nin adını tarihe bir kez daha altın harflerle yazdırmasını temenni ediyor ve Millilerimizi sonuna kadar destekliyoruz.
 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..