Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '14

 
Kategori
İnançlar
 

İsviçre'nin islam yasağının sebebi

İsviçre'nin islam yasağının sebebi
 

İsviçre’de tüm İslami faaliyetler yasaklanmış. Elbette yasaklanır. Çünkü Müslüman Türkiye de bile her ilahiyatçı ayrı bir fetva veriyor. Herkes kafasına göre bir din çiziyor. İslam ın başı yok. Lafa gelindi mi Allah 1, Kur-an 1, Peygamber 1 ama fetvaya sıra geldi mi bir kaçta ne olduğunu görüyoruz.

Toplumun huzurunda kasıtlı olarak ilahiyatçılar farklı farklı yorumlar yaparak İslam ı bölüyorlar. Herkes başka bir İslam çiziyor. Toplumun huzurunda kavga yapılmaz. Günümüze uygun bir fetva gerekiyorsa gidilir Diyanet İşler Başkanlığınca bir karara varılır sonra topluma açıklanır. İlahiyatçıların bu kavgasını gören gençlik doğru İslam hangisidir diye şaşırıyor velhasıl çoğu hiç birini tercih etmiyor. Yusuf İslam, sanırım söylemişti, “Müslümanlara baksaydım İslam ı seçmezdim” diye. İslam kulların yaşadığı değil, kuranın kendisidir. Kulların “yaşamaya çalıştığı” İslam dır. Peygamberlerden başka hiç bir müslüman islam a örnek gösterilemez.

İşte görülüyor ki İslam ismiyle ortaya çıkan, tarihte olduğu gibi bazı münafıkların örgütü bir yandan İslam ı kötü gösteriyor öte yandan da o bölgeyi harap ediyor ve yeraltı zenginlik kaynaklarını kullanıyorlar. İşte o ecnebinin dediği gibi, “bir damla petrol insan kanından daha değerlidir” diyor. Bu vahşice düşünce sebebiyle Ortadoğu ağzından salya akan İngiliz, İsrail ve Vatikan tarafından kangölüne dönüştürülüyor. İsviçre de hangisi İslam diye şaşırıyor ve iyisi mi tümünü yasaklıyor. Sap ile saman bir birine karışmış. At izi it izine karışmış. 

 


 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..