Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '07

 
Kategori
Kitap
 

İsyan Günlerinde Aşk-Ahmet Altan

İsyan Günlerinde Aşk-Ahmet Altan
 

- Herkes saadeti başka bir mecrada bulur; insan vardır saadeti öfkede kavgada bulur, insan vardır saadeti heyecanda bulur, insan vardır saadeti sevgide aşkta bulur. (s.438)

Okuduğum tarih:01-05 Ekim 2001
İsyan Günlerinde Aşk- Ahmet Altan
Can Yayınları

Ajandama Yazdıklarım:

Kitabı bitirdim. Sonu çok hüzünlüydü. "Kılıç Yarası Gibi" romanında geçen olaylar ve karakterler burada da var. Hem tarihsel olaylar hem kişilerin duyguları güzel anlatılmış. O döneme güzel bir yolculuk yatırıyor okuyana. Beğendim, okuyun derim!

Kitaptan Alıntılar:

"Aramadığını söylemek, bulmaktan umudunu kesenlere yakışır..."

- Büyük kederleri unutturacak büyük mutluluklar bulmak, derin ve keskin acılar yaşamakta olan insanlar için neredeyse imkansızdır; taşınması zor bir azabın altında ezilen insanlar, bazen büyük bir mutluluk ihtimali kapılarını çalsa da o kapıyı açacak güç ve cesareti bulamazlar. (s.29)

- Felsefe dinin huzursuz kardeşidir. (s.83)

- Hayat cevapsız soruların peşinde koşarken, insanlara cevapları bulunabilecek başka sorular sunar.Hep arayan felsefenin aksine, hep bulan bilimin yolunu açar. (s.83)

- Allah cezalandıracağı insanın önce aklını başından alır, gözünü kör edermiş, meczupların ortaya çıkması aklımızın başımaızdan alındığına, gözlerimizin kör olduğuna işaret.

- Kolay ele geçen hakikatlerden daima şüphe edilmelidir. (s.247)

- Kimseyi kendi ölçülerinle yargılama, herkesi kendi ölçüleriyle yargıla. (s.248)

- Ahlaksız benim ahlakıma uymayan değildir, ahlaksız kendi ahlakına uymayandır. (s.249)

- Bir insanı öldürmek için önce sesini öldürmek gerekir. İnançları duyuran sesi yok edersen, o sesin sahibi kendiliğinden yok olur. (s.298)

- Herkes bir başkasının kaderiydi. Hepimiz kendi kaderimizden çok bir başkasının kaderi üstünde etkili oluyoruz, başkalarının müdahele edemediği bir hayatı ve kaderi yaşayabilseydik, hepimizin hayat hikayesi çok farklı olurdu. (s.401)

- Yaradan sanki hepimizi birbirimize bağlamış, birimiz kıpırdayınca hepimiz kıpırdıyoruz.

Yayınevinin Notu:

Yakın tarihimize damgasını vuran 31 Mart Vakası'nın çevresinde gelişen İsyan Günlerinde Aşk, insanın en derinlerinde saklı olan duyguları bile şaşırtıcı bir aydınlıkla gösteren bir roman. İnsanları ustalıkla anlatırken tarihin de onlar gibi sırları, yalanları, ihanetleri, asla açığa çıkarmaya yanaşmadığı karanlık yanları olduğunu hatırlatıyor. İsyan Günlerinde Aşk, bütün bir yüzyılı sarsan bir ayaklanmanın içinde yaşayanların aşkları, tutkuları, acılarıyla dokunmuş. Bu kitabı okuduktan sonra bir daha unutamayacaksınız.

Aşkı ve insanı pek az yazar onun gibi anlatabildi...

(Arka Kapak)

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..