Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '14

 
Kategori
Haber
 

İsyana isyandayım artık yeter!

İsyana isyandayım artık yeter!
 

İsyana İsyandayım Artık Yeter


İçim kan ağlıyor. Kaç gündür uyuyamıyorum. Canlar gitti. Allah'ın rahmeti onlarla olsun. Geride kalanlar perişan. Onların yanında olmalı onlara destek vermeliyiz. Dertle paylaştıkça hafifler.

Fakat bazı ölü seviciler meydanlara indi. Dertleri Soma değil onların. Dertleri insan da olmadı. Dertleri geride kalan öksüz kalan çocuklar da değil. Dertleri dul kalmış eşleri de değil. Dertleri evlatları gitmiş anne ve babalar da değil.

Onların dertleri isyan, yakıp yıkmak. Onlar partileri kaybetse isyandalar, tencerede yemekleri yansalar isyandalar. Onların umurlarında memleket, doğa veya insan hiç olmadı. Çünkü onların isyanı bu üç meseleye de zarar veriyor.

Onların yüzünden ortalık yangın yerine dönüyor. Esnaf, vatandaş, devlet büyük maddi kayıplar veriyor. Doğaya zarar veriyorlar. Ağaçları, çiçekleri çevreyi çirkinleştiriyorlar. Onların yüzünden genç fidanlar ölüyor. Pek tabi bunların suçunu da Polisimize ve Devletimize atıyorlar. Onlar molotof, taş atacaklar Polisin çiçek uzatacak o kadar da değil kardeşim.

Bu insanların ne kendisine ne ailesine ne de devletine faydası var. Zira isyandalar. Bunların içlerinde devlette çalışanlar da var özelde çalışanlar da var işsiz insanlar da. Küçük görmek için demiyorum. Ama insanlarımız işlerini doğru yapsaydı acaba bugün SOMA gibi bir felaket olmazdı.

Eylemcilere soruyorum. Hanginiz işinizi tam yapıyorsunuz? Eylemde olmayanlara da soruyorum. Fakülte işgal edenlere de soruyorum. Nasıl Üniversite okuyup Mühendis oluyorsunuz. Şimdiye kadar ne iş yaptınız. Kendi işinizle ilgili ne tür çözümlerde bulundunuz. At imzayı al parayı iş yapanları biliyoruz.

Şekilsiz şekilsiz binaları çizenler, adam gibi denetleme yapmayanlar burayı gelir kapısı görenler. adı Maden Mühendisi, Tekstil, İnşaat, Makine ne olursa olsunlar ülkenize ne gibi bir katkı yaptınız. Madenlerin hali ne, İnşaatların hali ne. Deprem olur bir çok bina yerle yeksan olur. Maden desen öyle. Müteahhitler topun ağzında ama kimse demez bunun çizimini, ölçümünü, denetimini mühendisler yapıyor diye.

İnsan olarak işinizi doğru yapın arkadaş. İsyan değil destek zamanı. Ölü sevici olmayın. Şehitlerimizi kanını kirli ellerinize ve eylemlerinize bulaştırmayın. Bari kendinize bir faydanız yok, insanlarımıza zararınız dokunmasın.

Onların bir hayali var o da İSYAN. Ama yeter artık. İsyanın isyanındayım. İnsan olarak sizin karşınızdayım ve sizi görünce insanlığımdan UTANIYORUM.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..