Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '07

 
Kategori
İlişkiler
 

İşyeri aşkları ve sonuçları (1)

İşyeri aşkları ve sonuçları (1)
 

Eğer bekar değilseniz ve görücü usulüyle evlenmediyseniz eşinizle büyük bir olasılıkla, çalıştığınız işyerinde tanışmışsınızdır. İnsanlar yaşamlarının büyük bir bölümünü işyerinde geçirirler. Hafta sonları dışında, evde geçirilen zaman 3-4 saati geçmez. Aynı meslek gurubunda tanıdığım evli çiftler sayamadığım kadar çoktur. Bankacıyla bankacı, doktorla doktor, avukatla avukat, öğretmenle öğretmen v.b. evlenmelerinin en büyük nedeni aynı sektörde çalışmalarıdır. Örneğin ben de dahil bütün yakın arkadaşlarım, eşlerimizle işyerinde tanışıp, daha sonra nikah masasına oturduk.

Evlilik öncesinde arkadaşlık dönemi olsun, nişanlılık devresi olsun, çiftler arasında ufak tefek kırgınlıklar olsa bile aynı işyerinde çalışıyorsanız, devamlı birbirinizle karşılaştığınız için bu kırgınlıklar uzamaz. Ama başka yerlerde çalışan kişiler kırgınlık sonrasında, ufak bir konuyu büyüterek, eğer kişiler biraz da inatçıysa birbirlerini aramazlar ve ilişkiler bitebilir. Aynı işyerinde çalışmanın avantajları olduğu gibi, dezavantajları da vardır. Sevdiğin kimseyi istediğin anda görmek olumlu yönü olurken, kıskançlık ve dedikodular ilişkiyi yıpratabilir. Dalgınlıkla yapılan hatalar, bilen kişiler tarafından bu ilişkiye bağlanır. Bu ilişkiler önce gizli başlasa da kısa zamanda işyerinde çalışan herkes tarafından öğrenilir.

Çoğunlukla bekarların bulunduğu işyerlerinde çalışan bayan veya erkek elemanlar, potansiyel bir hayat arkadaşı olarak görülür.

İşyerlerinde bazı tipler vardır. Bu tipler daha çok erkekler arasından çıkar. yeni gelen bayan elemana geldiği gün asılanlar, bence şanslarını ilk günden kaybedenlerdir. Kız olsun, erkek olsun yeni gelen elemanın önceden birlikte olduğu biri varsa, gelen eleman karizmatik ve çekiciyse, çalışma arkadaşlarının gönlünden geçenler o kişinin bir an evvel sevgilisinden ayrılma isteğidir.

Yoğun iş temposu içersinde çakışan bakışlar, bazen ilişkinin ilk kıvılcımı olur. Zaman içersinde ise dengeler sağlanır. Herkes kendine uygun birini sonunda bulabilir.

Bir zamanlar televizyonlarda yayınlanan BBG evi, işyeri aşklarının küçük bir örneğidir.

İşyerindeki ilişkilere bazı amirler olumlu bakarken, çoğunluğu olumsuz bakar. Ama sonu evlilikle biten ilişkilerde ise en çok amirler memnun olur. Bekar olan iki kişinin işyerinde tanışıp, sonu evliliğe giden bir ilişki yaşaması çok güzeldir. Eğer ilişki biter, taraflardan biri işyerindeki başka birine ilgi duyarsa o zaman diğer taraf için iki seçenek vardır. Ya işten ayrılmak veya yeni bir ilişkiye adım atmak. Bu durumda Dallasvari ilişkiler ortaya çıkar ki bu toplumumuzda pek hoş karşılanmaz.

Tabii işyeri aşklarının içinden çıkılmaz bir durumu daha vardır. O konuya da başka bir yazı da değineceğim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..