Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '17

 
Kategori
Bilişim
 

İşyeri Bilgi Yönetim Sistemi'ne Geçiş 01.01.2018'de Başlıyor - İBYS

İşyeri Bilgi Yönetim Sistemi'ne Geçiş 01.01.2018'de Başlıyor - İBYS
 

27. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konsey Toplantısı yapıldı,
 
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında ve Madde 27 3. fıkrası;
 
MADDE 27 – (3) Bakanlık, bu Kanuna göre yapılacak iş ve işlemlere ait her türlü belge veya bilgiyi, elektronik ve benzeri ortamlar üzerinden isteyebilir, arşivleyebilir, bu ortamlar üzerinden onay, yetki, bilgi ve belge verebilir.
 
uyarınca; 01.01.2018 tarihinde resmen başlayacak olan İBYS yani "İşyeri Bilgi Yönetim Sistemi" süreci ile ilgili, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürümüz Sayın Op.Dr.Orhan KOÇ çok önemli açıklamalar yaptı.
 
Konuşma özeti aşağıdadır.
 
"İşyeri bilgi yönetim sistemi diye bir sistemi devreye aldık.
 
Özellikle işyerlerinden ve iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinden gerek OSGB üzerinden olsun veya direkt profesyoneller üzerinden olsun artık bir veritabanı üzerinden veri çekmeyi hedefliyoruz.
 
Sosyal güvenlik kurumunun özellikle MEDULA sistemine entegre, sağlık bakanlığından da bilgi yönetim sistemi ile entegre olan bir yazılım. Bu her ortak sağlık güvenlik biriminin bir otomasyon yazılımını almasını hedefliyor veya bireysel çalışan işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları da bu yazılımı temin ederek sisteme entegre olabiliyorlar. Şu anda ilk etapta elektronik reçete uygulaması başladı. Özellikle Eczane MEDULA sistemine şuanda erişim sağlanıyor.
 
Bu şekilde çalışanının hangi tür ilaçlar kullandığı hangi tür sağlık raporları olduğu geçmişe dönük bütün verileri görebiliyor.
 
Bu çok önemli bu sistemi geliştiriken özellikle iş kazası ve meslek hastalıkları provizyon sistemi üzerinden de veriler toplanmaya başlanacak.
 
Böylece hem sağlık bakanlığı hem sosyal güvenlik kurumu hem bizim çalışanlarımız diye tabir edeceğimiz sahadaki profesyonellerimizin verilerinin toplandığı ve karar destek yazılımı ile de risk odaklı denetimler yapılabileceği meslek hastalıkları açısından ön uyarıcı sistemler kurulabilecek. Bunun süreçleri ile ilgili de önce gizlilik anlaşması yapılarak yetkilendirme yapılacak yetkilendirme ile ilgili genelgemiz hazırlandı yayınlanacak.
 
Ocak ayında yetkilendirmeye başlıyoruz Mart ayına kadar. Marttan sonra da yetkilendirmeye devam edilecek ve belli standartlarda özellikle sağlık bakanlığındaki bilgi yönetim sisteminin kullandığı standartları biz de standart olarak belirleyip bu şekilde yetkilendirmiş olduğumuz yazılım firmaları üzerinden bu hizmeti almış olacağız."
 
Bahsi geçen konuşmanın videosunu İSGGM Facebook sayfasından izleyebilirsiniz

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili süreçlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili müdürlükleri tarafından dijital olarak izlenebilmesini ve ilgili verilere dayanarak karar mekanizması ile iş sağlığı ve güvenliği alanında ülke genelinde iyileştirmeler hedefleyen ve 01.01.2018 tarihinde başlayacak olan İBYS yani İşyeri Bilgi Yönetim Sistemi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünden Elektrik Elektronik Mühendisi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sayın Mustafa Tülü sunumu.

 
Toplam blog
: 6
: 944
Kayıt tarihi
: 25.10.17
 
 

Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı isgsis.com Ürün Destek Yönetmeni ..