Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İşyerinde “Çekim Yasası”

İşyerinde “Çekim Yasası”
 

Gerek kitabında gerekse filminde, “The Secret” (Sır) bize “neyi düşünürsek onu kendimize çekeceğimizi” söylemekte. Peki bu işyerinde geçerli mi? Eğer sizin farklı fikirleriniz varsa, daha farklı bir kariyer yada daha fazla para istiyorsanız “Çekim Yasası” işe yarar mı?

Önce iyi niyetimizi belirleyelim

Şimdi ayrı fikirde olduğunuz bir kişiyle karşı karşıya olduğunuzu ve neyi başarmak isediğiizi düşünün. Aranızdaki düşünce farklılıklarını çözümlemek mi istiyorsun? Birlikte bir iş mi yapmayı mı planlıyorsun? Aynı insanla fikir ayrılığınızı, çatışmanızı devam ettirmek mi istiyorsun?

Her halukarda o kişi ile bir toplantı yapacaksın. Bu toplantı formal yada informal olabilir. Önemli olan toplantıya girmeden önce ne istediğini belirlemiş olmandır. Bunu yapmaz isen zaten o toplantıdan bir şey çıkmayacaktır.

Toplantı bittiğinde kendini iyi hissedeceğin ve bir sonraki adımı görebileceğin şekilde niyetini ve hedefini belirlemelisin.

Toplantı öncesinde derin bir nefes almalı ve pozitif bir ruh halinde toplantıya girdiğinden emin olmalısın. Pozitif değilsen yine toplantı büyük ihtimalle başarısız sonuçlanacaktır. Hatta toplantı öncesinde kendini iyi hissettirecek bir şeyler yapmayı bile düşünebilirsin.

Şimdi kendini toplantıda hayal etmeye çalış: Kendini gülümseyerek ve pozitif olarak toplantıya girerken düşün. Şimdi kendini ve karşındakini sakin bir şekilde düşünce farklılıklarınızı konuşurken ve yaratıcı çözüm önerileri getirirken düşün. Sen ve karşındakinin anlaşabilmek ve ilerlemek için gösterdiği gayreti seyret. Seni ve karşınızdakini toplantıdan yüzleriniz gülerken ve mutlu olarak çıkarken düşün. Konunun her iki tarafında memnun olacağı şekilde çözümlendiğini düşün.

Toplantıya girerken bu düşüncelerini yanında götür. Eğer bunu yaparsan gerçekten o toplantının doğasının ve gidişatının ne kadar değiştiğini göreceksin.

Zamanla bu uygulamayı benimsedikçe daha önce çalışırken zorlandığın bir çok insanla çok daha kolay çalışabildiğini göreceksin. Problemler ve istenmeyen durumların kolaylıkla çözülebildiğini çünkü senin hem beklentilerinin hemde bu doğrultuda sana doğru gelenlerin istedikleriniz olduğunu göreceksin.

Her işin, her projenin o iş veya projede yer alacak insanlar için mutlaka pozitif fırsatlar içerdiğine inanın. Her farklı düşüncenin yeni ve yaratıcı şeylerin ortaya çıkması için bir fırsat olabileceğini untmayın.

Bu yazıdan sonra Verimlilik ve Ekip Çalışmasında “Çekim Yasası” adlı yazımı okuyabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..