Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '07

 
Kategori
Bilişim
 

IT Sektöründe Sertifika

IT Sektöründe Sertifika
 

Günümüzde iş alanlarında artık bilgisayar kullanılması bir zorunluluk halinde geldi. Eskiden bilgisayar sektörünün tekelinde olan bu alanda çalışan insanlar ve kurumların kullandıkları bilgi teknolojileri ve bir çok uygulama bu gün diğer sektörlerinde kullandıkları araçlar oldu. Böylece farklı sektörlere hizmet eden büyük, küçük tüm firmalar bünyelerinde bilgi sistemlerini kullanmaya başladılar ve bu sistemleri kuracak, yönetecek insanlara ihtiyaç duyuyorlar. Kurumlar yatırım yaparak işlerinde kullanmak üzere aldıkları bu sistemleri emanet edecek bilgili, tecrübeli insanlar alırlarken bünyelerine genelde kararlarını yüzyüze bir iki görüşme sonrasında vermek durumunda kalıyorlar. Böylesi kararlar sonrasında da istenilen sonuçlara ulaşılamadan yanlış görevlendirilmeler ve işe alımlar olabiliyor. İşte bu noktada şirketler bilgi sistemlerinin yönetebilecek yetkinliği kanıtlamış insanların arayışına gidiyorlar. Böylece firmalar yanlış atamalarla zaman kaybetmektense hedefe daha kolay ulaşma yolunda sağlam adımlarla yolunda ilerliyorlar. Sertifika programlarıda bu yetkinliğin, yeterliliğin bir ölçüsü olarak ortaya çıkıyor.

Bireysel gelişim ve kariyeriniz göz önünde tutuldugunda da sertifikasyonun size sağlayacak bir çok artısı olacaktır. Çünkü dünyada ve ülkemizde her geçen gün bilişim sektörüne yapılan yatırımlar çoğalarak artıyor. Şirketlerde bu yatırımlarını tecrübeye ve sertifikaya sahip bilişim teknolojileri profesyonellerine emanet ediyorlar. İş başvurularınızda öne geçmenizi, sektörde yer edinmenizi sağlayabilecek olan bu sertifikalar uluslararası alanda da kabul görmenizi, dünyaya açılabilmenizi de sağlar.

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde Amerika’da bilişim sektöründe binlerce firma deneyimli ve profesyonel eleman aramıştır. Bu ihtiyaç sonrasında bir çok ülkeden de Amerika’ya beyin göçü gerçekleşmiştir. Amerika’da hızla büyüyen sektör göz önüne alınarak yapılan araştırmalar ve istatiksel bilgilere göre 2005 yılı itibariyle bilişim sektöründe çalışacak 1.4 milyon personole ihtiyaç duyulacaktır. Sertifika sistemi kişilerin alanlarındaki bilgi ve becerilerini en iyi şekilde ölçüp değerlendirdiği için profesyonel eleman alımlarında da bireylere büyük artılar getirmektedir.

Bireyler açısından değerlendirildiğinde kariyerlerinde önemli yer tutan sertifikaların sektöre yatırım yapan kurumlara da bir çok artısı vardır. Sertifikalı elemanları olan kurumlar verimlerini, yüksek hizmet kapasitelerini bir standart haline getirirler ve böylelikle kendilerinden hizmet alan müşterilerin memnuniyetlerinin artmasını sağlarlar. Çalışan sertifikalı elemanları alanlarında uzmanlık düzeyine geldikleri için ek eğitim gelirleri ayırmaya gerek kalmaz ve maliyetinizin düşmesine yardımcı olur. Rekabet anlamında ise kullandığınız ürünleri yöneten elemanlarınızın ürünler konusunda yüksek bilgi yüksek bilgi seviyesine sahip olmaları sizden hizmet alacakların tercihlerini sizden yana kullanmasını sağlar.

IT sektöründe sertifikanın bireyler ve kurumlar açısından önemini belirttikten sonra sitemde kariyer gelişiminize yönelik yazılar bulacağınızı duyurup önümüzdeki yazıda görüşmek üzere diyorum.

 
Toplam blog
: 14
: 736
Kayıt tarihi
: 18.11.07
 
 

Bir çok portal ve web sitesinde Proje Koordinatörlüğü yapan Okan Barlas geçtiğimiz yılların en çok..