Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

İtalya denince aklınıza ne geliyor?

İtalya denince aklınıza ne geliyor?
 

Pisa Kulesi


İtalya denince aklınıza ne geliyor? Akla ilk gelenleri Jabiroo ekibi olarak derledik ve yazdık. Sizler de aklınıza gelenleri yorum olarak yazabilirsiniz :)

Moda

İtalyan modasını, dünyanın neresinde olursanız olun, mutlaka duyar, görürsünüz. Özellikle erkeklerin giyiminde de ön plana çıkmaya başlayan İtalyan stili, adından oldukça söz ettiriyor ve anlaşılan söz ettirmeye de devam edecek... Her daim sade bir şıklığı hedefleyen İtalyan modası, göz yormaktan çok göz alıyor! İlla bir stilim olsun diyorsanız; İtalyan stilini deneyip kendinizi moda dünyasının özgüvenli kucağına rahatlıkla bırakabilirsiniz!

Şarap

Dünyada, şarapçılık yapan en eski ülkelerden biri İtalya. Yılların getirdiği bilgi birikiminin sonuçlarını bir kadeh şaraptan anlayabiliyoruz. Aslında şarap konusunda ilk sıralarda Fransa gelse de, İtalya ikinci sırada yerini koruyor. İtalya, kişi başına 70 litrelik şarap tüketimiyle birçok ülkenin önüne geçiyor. Günün hemen her öğününde bir kadeh şarapla kendilerini tazeliyorlar adeta. Meşhur yemeklerinden dolayı damak zevklerine güvendiğimiz İtalyanlara bu konuda da ayak uydurmak o kadar zor olmasa gerek!

Pizza

Bu İtalyan kökenli hamur işi yemeğinin savaş döneminde bulunduğu iddia ediliyor. Savaş zamanında, İtalyan kadınların yokluktan bir hamur üzerine evlerinde o an bulunan malzemeleri koymaları sonucunda oluşmuş ve sonucunda bu lezzetli yiyecek ortaya çıkmış. Genelde pizza ile büyük gelir elde eden markaların elinden yediğimiz bu yemeği bir de yerinde tatmak gerekiyor.

Pisa Kulesi

İtalya’nın kuzeyinde bulunan Pisa şehrinde yer alan bir çan kulesidir aslında. Üst üste bindirilmiş gibi duran 6 sütun dizisinden oluşmuştur. Bu ilginç kule 56 metre yüksekliğinde. Ayrıca bu kuleye çıkmak isteyenlerin 294 basamağı geride bırakmak zorunda olduklarını da söyleyelim! Kule, sanıldığı üzere yamuk yapılmamış, yapımından sonra temeldeki yumuşak zeminin çökmesi üzerine güneye doğru eğilmeye başlamış. Yoksa siz hala Pisa Kulesi'nin önünde o meşhur pozu vermediniz mi?

Milan

İtalya denildiğinde akla gelenlerden biri de AC Milan. Lombardiya’da kurulmuş, profesyonel İtalyan futbol takımı AC Milan’ın bugün birçok fanı var. Takım, UEFA ve FIFA tarafından organize edilen turnuvalarda kazandığı 18 adet uluslararası kupaya sahip olarak, dünya futbolunun en başarılı isimlerinden biri olmayı başarmış. 

Venedik

İtalya denince, aşıklar şehri Venedik akla ilk sıralarda geliyor olmalı. Venedik, İtalya’nın doğusunda Adriyatik Denizi’nin kuzey kıyılarında yer alan bir ada şehri. Tarih açısından oldukça zengin olan Venedik’te, adacıkları birbirinden ayıran 170 kanal ve bunları birbirine bağlayan 400 köprü bulunuyor. Sokak aralarında sandalla romantizm yapmak bu şehirde çok kolay!

Leonardo da Vinci

Rönesans döneminde yaşamış, İtalyan düşünür, mimar, mühendis, mucit, matematikçi, anatomist, müzisyen, heykeltıraş, botanist, jeolog, kartograf, yazar ve ressam... Bilindik eserlerinden Mona Lisa ve Son Akşam Yemeği günümüzde hala adından söz ettiriyor. Rönesans dönemi Leonardo da Vinci’nin sanatını doruğa ulaştırmış ve bu yüzden de yaptığı çalışmalardan ötürü gelmiş geçmiş en büyük sanatçılardan ve dehalardan kabul edilmiştir. Hala görmediyseniz; Paris’teki Louvre Müzesi’nde orijinal Mona Lisa tablosunu görmenizi tavsiye ederiz...

İtalya'ya küçük bir gezi!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..