Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

İtalya derby'sinde İnter Milan'ı 2-1'le geçti.

İtalya derby'sinde İnter Milan'ı 2-1'le geçti.
 

İtalya'da İnter Mian'ı 2-1 yendi


Bu gece NTV Spor’da İtalyan derbisi olan atlandıran bir futbol maçını izledim 90 dakika boyunca. Milano’da İnter-Milan maçına şahit oldum.

Kusura bakmayın sakın. Diyeceksiniz ki Türkiye’den futbolu bıraktınız da bizim dışımızda oynanılan bir maçı mı yorumlayacaksın bisikletçi Ahmet diyenler olabilir. Neden olmasın.

Maçı anlatan Ercan Taner’in anlattığı ve Milli Takımlar teknik direktörü Fatih Terim’in de yorumcu olarak katıldığı yayını izledim ve bundan da büyük zevk aldım. Herhalde seyredenler de olmuştur. Futbol olarak gerçekten de doyurucuydu benim için. Seyredenlerin de büyük zevk aldığını söyleyebilirim.

Klasik bir İtalyan derbisidi. İtalyan futbolunu 1970 yıllarında Babamın İtalya’da görev alması nedeniyle 2 yıl boyunca burada ki lig maçlarını izlemiştim. Aradan çok uzun yıllar geçti. Teknolojini ilerlemesi, bilgisayar ve internetin olduğu bir zaman da fazla miktar da kanalların olması ve bu kanalların Avrupa’da belli başlı önemli ligleri evlerimize kadar taşınması sayesin de o maçları seyretme fırsatı yakalayabiliyor ve takip edebiliyoruz. Üstelikte dünyaca ünlü futbolcuları defalarca izleyebiliyoruz. Ronaldinho gibi futbolcular olduktan sonra kaçırılmaması gereken maçlar bunlar.

Şimdi gelelim İtalya Ligine. Yani Serie A’da bu hafta 24. hafta maçları vardı. Şimdi dikkatli durun. Hani biz de LİG TV kazansın diye önemli derby maçlarını son haftaya bırakılan lig fikstürü düzenlenir ya. Burada öyle bir şey yok. Ha işte şampiyonluğu etkileyebilecek bir karşılaşma. Liglerin bitmesine daha 14 daha hafta var. İnter-Milan maçı. Ve İnter puan durumun da farkı açmış gidiyor. Hâlbuki biz de olsa bu kadar farkın açılmasını müsaade etmezler. Bir anda hakemin yanlış kararları ortaya çıkar. Atılan goller verilmez veya rakibin ofsayttan atığı gollerle puan kaybı mutlaka yaşattırılır. Ne o son hafta puan farkı açılmasın heyecan artsın diye. Yani masa başı oyunlar. Son hafta şampiyon belli olsun. Bu nedenle Lig TV’nin dekor delerin satışları artmış olur. Kazanç gelir. Sizce bu haksız kazanç değil mi?

Maçın da 29. dakikasında Adriano öyle bir gol attı ki seyredenler hatırlayacaklardır bizim yani Fenerbahçeli Önder Turan’ın Konyaspor’a attığı golün bir benzeri idi. Hani Önder kaleciden gelen topu koluna çarparak kazandırdığı gol, işte o gol. Hatta Önder tepki bile vermemiş sevinmemişti bir yerde. Hâlbuki Konyaspor’lular golü veren hakemin etrafını sarmışlardı. Bununla kalmayıp TV’ler susmamış hakemi eleştirmişlerdi saatler boyu. Hem de her kanal da. Bunları neden söylüyorum. Adriano golü atmış orada Milan’ın kalecisinin bir işareti vardı golü elle attı diye ama ne var ki hiçbir Milan’lı futbolcuyu hakemin etrafında göremedik. Maç normal seyrinde devam etti. Bu ara Fatih Terim Ercan Taner’e dönerek: “Sana bir soru soracağım” dedi ve devam etti. “Adriano’nun attığı gole ihtiraz eden oldu mu?” Ercan Taner: “Hayır” dedi. Fatih Terim’de: “Oldu şimdi ve bunu bir kenara yaz.” Sayın Fatih Terim söylediği bu cümle ile Türkiye’de ki bazı kişilere mesaj göndermiş olabilir mi?

Neyse maç ne mi oldu? 29. dakikada Adriano’nun attığı golden sonra 43. dakikada Stankovic'in attığı golle de İnter devre’yi 2-0 önde kapadı.

İkinci yarıda ise geride olan Milan daha etkiliydi. 71'de Pato'nun golüyle farkı 1'e indiren Carlo Ancelotti'nin öğrencileri, Inzaghi, Ronaldinho ve Pato ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamayınca 2-1 mağlubiyete razı oldu.

Bu sonuçla ilk yarıda aldığı 1-0'lık yenilginin rövanşını alan Inter, son 5 maçta 4. galibiyetini aldı. Juventus ve Fiorentina'nın puan kaybettiği haftayı iyi değerlendiren mavi-siyahlılar, 56 puanla en yakın rakibi Juventus'un 9 puan önüne geçti.

Son 4 haftada sadece 1 gaibiyet alabilen Milan ise, rakibinin 11 puan gerisine düştü.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..