Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '14

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

İtalyalıların nefis tiramisu'su

İtalyalıların nefis tiramisu'su
 

tiramisu


Sizler için birbirinden nefis ve güzel tarifleri paylaşmaya devam ediyorum italyan mutfagının vazgeçilmez tariflerinden olan tiramisu herkesin damak  tadına hitap eden bu pasta İtalya dışındada diğer dünya ülkelerinde çok fazla talep görmüştür. Herkesin ön yarğısı olan peynir ve pasta aynı anda 1 pastanın içinde ilk bakışta herkese tuaf gelsede zamanla bu muhteşem tadı alanların fikirleri değişmektedir.

İtalyan şeflerin hemen hemen her yemek menüsünde olan tiramisu yapılış olarak biraz basit olması nedeni ile evde kolayca sizlerinde bu tatlıyı hazırlaması mümkündür.


Malzemeler

    1 paket pandispanya keki
    1 paket vanilyalı puding
    2 su bardağı süt
    300 gr labne peyniri
    1 su bardağı ılık süt
    2 çay kaşığı nescafe
    2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

Ilık süt ile nescafeyi karıştıralım ve keki onunla ıslatalım. 2 su bardağı süt ile pudingi hazırlayalım ve pişirdikten sonra içine labne peynirini ilave edip karıştıralım. Tabandaki kekin üzerine 2/3 ünü sürelim ve kekin diğer parçasını üzerine kapatalım. Pudingimizin kalanını kekin üzerine sürelim. Küçük bir elek veya süzgeç yardımı ile tiramisunun üzerini kakao ile süsleyelim. Tatlınızın şeklinin daha düzgün olması amacı ile kekin şeklinde bir kap kullanabilir tatlınızı onun içinde yapabilirsiniz. Tiramisunuzu en az 5 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Çok beğendiğimiz tatlı tariflerimiz den olan tiramisu tarifimizi hemen denemenizi tavsiye ederiz.

 

Kaynak : Tiramisu Tarifi

http://www.tariflerim.gen.tr/tiramisu.html

 

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..