Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '12

 
Kategori
Haber
 

İthal et imamı nasıl öldürdü!

İthal et imamı nasıl öldürdü!
 

Bu Ölüme Sessiz Kalmayalım!


2008 yılında ambalajlı süt sanayicileri çiğ süt fiyatlarını indirince hayvancılıkta zarar eden çiğ süt üreticileri süt ineklerini kasaba göndermek zorunda kalmışlardı. Hayvancılığın kalkındırılmasına yönelik göreceli yükseltilen devlet destekleri çiğ sütün ucuz alınışından dolayı yine süt sanayicilerini gitmekte idi.

İşte bu ortamda 2008 yılında hayvancılığımız süt sanayicilerinin el birliği, o zamanki adı ile Tarım Bakanlığı’nın çözümsüz reçetelerinde çökertilmişti…

2008 yılından 2010 yılına kadar çiğ süt fiyatlarına göreceli bir destek olan süt tozu destekleri icat edilmiş ise de bu da yine sadece süt sanayicilerinin ekmeğine yağ sürmüştü!

Böylece süt inekleri kasaba gidince memlekette doğuracak, buzağı yapacak, o da büyüyüp besi hayvanı olacak hayvan varlığı azalınca et fiyatlarının yükselmesi fırsat bilindi. 2010 ayında kamuoyunda et, canlı hayvan, besilik hayvan, damızlık hayvan ithalatı konuşulmaya başlanınca Veteriner Hekimler Odası Merkez Birliği sağır sultanın duyacağı şekilde basın açıklamasında bulundu. Oda’nın yaptığı açıklamada yapılması öngörülen kesilmiş, dondurulmuş et, besilik, kasaplık hayvan ithalatında hayvan ve insan sağlığının tehlikeye gireceğinin altını çizmişti.

Bizde bu yönde bir çok kez kamuoyunu bilgilendirici yayınlar yapmış olmamıza rağmen halen kesilmiş et, kasaplık, besilik canlı hayvan ithalatı halkın sağlığı tehlikeye atılarak sürdürülmektedir.

Lütfen aşağıdaki milliyetin haberini okuyalım ve gerçekten ne yapılabilir onu konuşalım:

Deli dana öldürdü

Manisa’da bir süredir tedavi gören emekli imam İsmail Bilgiçer ‘deli dana’ olarak bilinen hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Hastane yetkilileri hastalığın bulaşıcı olmadığını açıkladı.

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde 75 yaşındaki İsmail Bilgiçer’in, bir süredir tedavi gördüğü halk arasında ‘deli dana’ olarak bilinen ‘Creutzfeldt-Jakob’ hastalığından yaşamını yitirdiği bildirildi

Emekli İmam İsmail Bilgiçer, 6 ay önce sokakta fenalaşarak, kaldırıma yığıldı. Yakınları tarafından Salihli Devlet Hastanesi’ne götürülen Bilgiçer, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Bilgiçer, Nöroloji servisine yatırılarak, tedaviye alındı. Ancak, Bilgiçer’in tedavilere cevap vermemesi üzerine alınan kan örnekleri geçen ay Fransa’ya gönderildi. Gelen tahlil sonuçlarına göre Bilgiçer’e ‘Creutzfeldt-Jakob’ teşhisi konuldu. Durumu kötüleşen Bilgiçer sabaha karşı fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Bilgiçer kurtarılamadı.

‘Tedbire gerçekten gerek yok mu’

Alaşehir Devlet Hastanesi İntaniye Uzmanı Gürcan Civaner, “Hastamıza ‘Creutzfeldt-jakop’ teşhisi konulmuştur. Bu hastalık deli dana hastalığı dahil birkaç prion hastalığıdır. Yani büyükbaş hayvanlarının beslenmesinde, diğer hayvanların kan-sakatat gibi atıkları kullanılırsa, bu hayvanlarla beslenen insanlarda bu hastalık görülebilir. Deli dana olarak bilinen hastalığın bulaşıcı özelliği yok. Yakınlarının tedbir almasına gerek yok” dedi.

Alaşehir Devlet Hastanesi uzman doktor Gürcan Civaner her ne kadar bu hastalığın bulaşıcı olmadığından dolayı ailesinin tedbir almasına gerek yok dese de sevgili okuyucular gerçekten ailesinin ve tüm bizlerin, tüketicilerin tedbir almasına gerek yok mu?

Tüm tehlikelerine rağmen kesilmiş et, kasaplık, besilik canlı hayvan ithalatı devam etmektedir. Bakanlık açıklamalarında ‘’ ithalatta her türlü kontrolleri yapıyoruz ‘’ açıklamaları görecelidir. Göstermeliktir.

Kasaptan, market reyonlarından satın aldığımız etten emin değiliz. Bizim de deli dana hastalığına tutulmamız işten bile değil. İki yıldır devam eden deli danalı et ve hayvanlardan sadece ölen imam İsmail Bilgiçer’mi bilinmiyor. Basına aks eden sadece bu mu?

Çözüm: Et, kasaplık, besilik canlı hayvan ithalatı yasaklanmalıdır.

Öyle ne yapmalı; "Et, kasaplık, besilik canlı hayvan, kesilmiş et ithalatı yasaklanmalı" kampanyası açsak mı? Sizin fikriniz nedir? Lüften sessiz kalmayalım. Bir şeyler yapalım. Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 133
: 1992
Kayıt tarihi
: 21.02.10
 
 

Dünya'da ekmekten sonra ikinci ÖNEME sahip gıda olan SÜT ve SÜT Ürünlerinin; 1-Her türlü pake..