Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

İthal malı doktor

İthal malı doktor
 

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.


Uluslar ve devletler, çağlar boyu birbirleri ile bazen dost olup alışveriş yapmış bazen de savaşmışlardır. Kimi devletler, bir yandan barış ve kardeşlik rüzgarları estirirken öbür yandan zayıf ve savunmasız ama toprak altı zenginliklere sahip bazı ülkelere çeşitli bahaneler yaratarak savaş açmışlar, topraklarını işgal ederek onları sömürge haline getirerek yıllarca istifade etmişlerdir. Kenya’nın kurucu lideri Kenyatta şöyle demişti ; ‘’geldiklerinde ellerinde İncil, bizim elimizde ise topraklarımız vardı. Gözlerimizi kapatıp dua etmemizi söylediler. Biz de ellerimizi gökyüzüne kaldırıp dua ettik. Gözlerimizi açtığımızda ise, bizim elimizde İncil, onları ellerinde ise topraklarımız vardı. 

Büyük önder Atatürk, cumhuriyeti kurduktan sonra birçok alanda sanayi ve üretim tesislerinin kurulmasını sağlamış ve bizlere emanet bırakmıştır. Zamanla bu emanetler gelişerek çoğalmış ve güçlenmiş, başka ülkelere ürün satabilir hale gelmiştir. Ne yazık ki son yıllarda AKP yönetimi bu güzide kuruluşları, kısa günün bereketi misali kaça neçe, kapalı kapılar ardında pazarlıklar ve dayatmalarla satarak elimizden çıkmasına neden olmuştur. Ardından ithal muslukları ardına kadar açılmış, soframızda yediğimiz sarımsağa varana kadar Çin ve diğer ülkelerden alır hale geldiğimiz gibi, üreticilerimiz, çiftçilerimiz, fabrikalarımız çalışamaz hale gelmiştir. Bu yetmezmiş gibi şimdi de dışarıdan tıp doktoru ‘ithalatı’ başlatmakta kararlı görünüyor hükümet. Atatürk, (dinleyen kaldıysa) ‘’Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’’ demişti. 

Türkiye’de yeterli sayıda tıp fakültesi vardır ve bunlar her yıl yeterli sayıda mezun vermektedirler bildiğimiz kadarı ile. Ayrıca ülkemiz, tıp alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilme imkan ve tekniklerine de sahiptir. O halde dışarıdan doktor getirip kaynaklarımızı dışarıya aktarmanın ne gibi bir mantığı olabilir. İster istemez insanın aklına, milli kuruluşlarımızın satışında olduğu gibi, karanlık dayatma ve oyunlar gelmektedir. AKP, yargı dahil tüm kurum ve kuruluşları devşirerek tek söz sahibi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Yapılan yanlışlıklara dur diyecek etkinlikte bir kurum ve muhalefet de kalmamıştır. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, bir de ‘’MADE IN USA’’ ithal İngilizce öğretmenleri de yolda. Geçtiğimiz gün YÖK başkanı ve ABD büyükelçisi Ricciardone birlikte kameraların karşısına geçerek bu olağanüstü müjdeyi verdiler. Büyükelçi duyduğu memnuniyeti de dile getirdi üstelik! 

Biz, kaptırdığımız el kurtulsun diye dua ederken, kolları da kaptırmışız da haberimiz yok. Futbol, şike iddiaları, diziler, twitter, facebook, beach clubs ve ninniler. Toplum mühendisleri bizi şekillendirmeye devamdalar. Kenyatta uyanamamıştı, inşallah bize nasip olur bu gaflet uykusundan uyanmak. Yoksa bir gün maazallah! Bir de bakarız ki mecliste İthal hükümet.. 

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..