Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '18

 
Kategori
Güncel
 

İthalat Doğru Değil Ama 200 Liraya Fıstık Satanlara Haddini Bildirmek Lazım

İthalat Doğru Değil Ama 200 Liraya Fıstık Satanlara Haddini Bildirmek Lazım
 

Baklavalık Antep fıstığının kilosu 220 liraya dayandı.


Bakan Tüfenkci'den fıstıkçılara sert çıkış

Tüfenkci, son günlerin en çok tartışılan konusu yükselen Antep fıstığı fiyatları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı;

"Ticari ahlaka sığmayan, etik olmayan esnaf anlayışına sığmayan... Biz Esnaflarımızı ahilik geleneğinin devamı olarak görüyoruz. Yaklaşan Ramazan'ı fırsat bilerek bazı esnaf ve kesimler bunu aşırı bir şekilde fiyatlandırarak karaborsaya dönüştürdüler. Vatandaşa haksız yere bu kadar yüksek fiyata ürün yedirmemeleri lazım, duyarlı olmaları lazım. Ayaklarını denk alsınlar, kendilerine çeki düzen vermezlerse gereken yapılır." şeklinde açıklama yaptı.(internet)

Ülkemizde yetişen ürünlerin dışarıdan ithal edilmesi herkesi üzüyor. İlgili bakanlık özellikle tarım ürünlerinin ithalatı nedeniyle eleştiriliyor.

200 liraya fıstık olur mu, altın mı bu! 2016’da 70 lira, 2017’de 120 lira, 2018’de 220 lira. Bunun fırsatçılıktan başka açıklaması yok.

Hani Ramazan, hani ihtiyaç ya, üretim de az, fırsatı değerlendir, vurguncu düzene bak!

Ben düşüncelerinden dolayı AKP’ye karşı olan biriyim ama bu benim doğruları söylememe engel değil. Muhalefet bilmeden ya da AKP karşıtlığı olsun diye bunların diliyle konuşuyor. Yok ithalat olmazmış da, yerli üretimi baltalıyormuş da. O zaman ithalat yapmayalım uyanıklar eti 60 liraya satsınlar. Bu sefer de et pahalı. E ne yapalım. Adamlar haklı kardeşim ithalat yaparak yerli fırsatçıların önünü kesmek lazım.

Sayın muhalefet niye demiyorsun 220 liraya fıstık olur mu diye, soygun değil mi bu!

Bir de ithalat durumu değiştirmiyormuş, bakanı bile inandırmışlar, ümitsiz konuşuyor! O yüksek etiketlere bakma belleri kırılıyor siz görmüyorsunuz!

Ben 100 liraya satayım onlar 220 liraya satsınlar da göreyim bakalım! Başka yolu yok arkadaşlar, bir kısım esnaf maalesef dürüst değil!

AKP’ye yine karşı ol ama bir şey doğruysa doğru yanlışsa yanlış de. Görüyorsunuz bazı yazılarımda AKP’yi haksız olduğu konularda yerin dibine sokup çıkarıyorum. Türkiye’de muhalefet Kerim Korkut!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..