Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '15

 
Kategori
Spor
 

ITU, 2015 Spor Gelişim Programını yeniledi

ITU, 2015 Spor Gelişim Programını yeniledi
 

Uluslararası Triatlon Birliği ITU, “2015 ITU Takımı” başvurularını kabul etmeye başladığını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesinden başvuru şartlarını yayınlayan ITU, ulusal federasyonların sporcularının, 2016 Rio Olimpiyatları’ nda yarışma potansiyelini ortaya çıkarmak için kaynak, tecrübe ve desteğini sunuyor.
 
Proje en fazla sekiz atlet için, Chengdu, Huatulco, Tiszaujvaros ve Alanya Dünya Kupası yarışlarında uluslararası tanınmış triatlon antrenörleri ile çalışma fırsatını veriyor. Projeye katılacaklar için konaklama, beslenme ve ulaşım harcırah gideri karşılanacak. 
 
ITU Gelişim programı, yukarıda saydığımız imkanların yanı sıra olimpiyatlar için puan sıralamasında yerini garantilemiş olan atletlere Dünya Kupası yarışları başlangıcında eğitim kampları imkanı sunuyor. Bu kampların ilki 16-27 Mart arasında 10 gün boyunca New Plymouth- Yeni Zelanda’ da gerçekleştirilmesi planlanıyor.
 
Kamp için seçilmiş sporcular, eğitim ve dinlenme tesislerinde, takım ortamında tecrübeli antrenörlerle beraber antrenman için oluşturulmuş bir ortamında eğlenerek çalışacaklar.
 
ITU Başkanı ve IOC üyesi Marisol Casado: “ Bu atletler sadece değerli antrenörlerle antrenman ortamlarında bulunmakla kalmayacak aynı zamanda takım ruhu ile eğlenerek antrenman yapma ve yarışma imkanı elde edecekler. Gelişmekte olan federasyonların atletleri hiçbir ürkütücü personel ve takım desteği olmaksızın yarışlara katılacaklar. Sporcular için kamp ortamını bazı olumsuz faktörleri ortadan kaldırırken, sadece yarışlara odaklanmalarına yardımcı olur.”
 
ITU Gelişim Programı, on yıl boyunca 60’ dan fazla atletin bu programdan olumlu şekilde faydalanmasını sağlarken, bunlardan 18’ i  olimpiyatlara gitmesini sağladı ve biri de olimpik madalya kazandı.
 
ITU Gelişim koçu ve Moderatörü Mick Demalotte: “  Son birkaç yıldır, ITU Takımı’ nın yarattığı fırsat avantajlarının gelişmekte olan atletlere büyük katkı sağladığını görüyorum. Birçok atletin de bu fırsatları başarıya dönüştürdüğüne şahidim. Son yıllarda bu projenin bir parçası olan atletler ile onların antrenörleri ve ITU Takımı personeli için büyük bir itibar demektir. “dedi.
 
Gelişme programı, atletlere eğitim ve yarışma imkanı sağlamasının yanı sıra gelişmekte olan federasyonların antrenör sayısını arttırma, tecrübelerini geliştirme ve atletlerin Dünya Kupası seviyesinde yarışmasını desteklemeyi amaçlıyor. 2015 ITU Takımı gelişmekte olan federasyonların en fazla iki kadın, iki erkek atleti aday olabiliyor.
 
 
Kaynakça: triathlon.org
 
Hazırlayan: Alpay AKHUN
 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..